Monthly Archives: Νοέμβριος 2011

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. 30.11.2011

Σας καλούμε στην 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011 στις 9.30 π.μ. στο γραφείο  του Συλλόγου μας με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.   Ενημέρωση – συζήτηση για συνάντηση με την Αντιπρύτανη Δ. Λιάλιου

2.   Ενημέρωση –συζήτηση για ενέργειες της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

3.   Υπογραφές εγγράφων (σφραγίδα, PDF)

4.   Περικοπές μισθών Εργολαβικών

5.   Ενημέρωση για τη συνάντηση στο ΠΑΜΑΚ

6.   Περικοπές απεργιών (ετέθη στη συνέλευση)

7.   Ενίσχυση για τον Κοτζαρίδη

8.   Ψήφισμα συμπαράστασης για την Ελληνική Χαλυβουργία

9.   Ανακοινώσεις – προτάσεις – έλεγχος

Έγγραφα ΟΔΠΤΕ

gnomodotisi dikigorou gia efedreia

Σχέδιο εγγράφου προς το ΥΠΔΒΜΘ

Ενημερωτική συγκέντρωση – Θεσσαλονίκη

ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Διαβίβαση ένστασης [1]

Δηλώσεις συμμετοχής για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όπως κάθε χρόνο, οι σύλλογοι των εργαζομένων στο ΑΠΘ, οργανώνουν μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων, που θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2012 στις 10.30 π.μ. στην Aίθουσα Tελετών του ΑΠΘ.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι/ισσες που θέλουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στη γιορτή, να το δηλώσουν μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, όσοι έχουν παιδιά που φέτος έχουν αριστεύσει στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο ή έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ να επικοινωνήσουν με τη συνάδελφο Σύλβια Βαγγέλογλου τηλεφωνικά στο 99 6880 και να στείλουν μέσω fax στο 99 4350 ή μέσω e-mail στο svangelo@ad.auth.gr αντίγραφα των σχετικών εγγράφων (πιστοποιητικά σπουδών και αριστεία), από τα οποία προκύπτει η εισαγωγή στα Ανώτατα Ιδρύματα και ο βαθμός των αριστούχων.
Επίσης, οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που απέκτησαν παιδί το 2011 ή εγγράφηκαν στο Σύλλογο τον τελευταίο χρόνο και έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι 12 χρονών να επικοινωνήσουν με τη συνάδελφο Κική Τσαλακανίδου (τηλ. 991148, fax 991150, ktsalaka@lit.auth.gr).

Γιορτασμός Πολυτεχνείου 2011

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σήμερα, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των ιδεολογικών απογόνων του Μανιαδάκη, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, με αρχιμαέστρό της την ΕΕ, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, ανοχή ή “ελπίδα”.
Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο. Την ώρα που ο λαός μας αρχίζει να χτίζει σήμερα τη δική του συμμαχία έχοντας στα χέρια του όπλα ανίκητα, την πείρα του και τις αξίες της συλλογικότητας, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ακτινοβολούν ξεχωριστά: η αντιδικτατορική πάλη, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξεις ανυπακοής, απειθαρχίας και αντίστασης στο καθεστώς της δικτατορίας και φωτίζουν τη σημερινή μας πάλη για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, τον ασίγαστο αγώνα μέχρι το τελικό σμπαράλιασμα αυτής της εξουσίας των μονοπωλίων και την οικοδόμηση μιας νέας εξουσίας που μοναδικό οδηγό θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.
Το σωματείο μας συμμετέχει στον αγωνιστικό γιορτασμό που διοργανώνει ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 :
• κατάθεση στεφάνου την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 12 μ. στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ),
• συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 5 μ.μ., στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, από όπου θα ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Κουρμούλης Σάββας Παπαδόπουλος

Στάση εργασίας Τρίτη 15/11/2011 από τις 12 μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου

 

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Γενική Συνέλευση 10-11-2011

Αρ. Πρωτ. 3
Θεσσαλονίκη, 2-11-2011
Προς τα μέλη του Συλλόγου

Σας καλούμε στην πρώτη μετά την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 10-11-2011 στις 9:30 π.μ. στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Σε αυτήν την τραγική για τους εργαζομένους και τη χώρα συγκυρία και τη νέα αρχή του ενοποιημένου πλέον Συλλόγου θεωρούμε ότι είναι αναγκαία όσο ποτέ η συσπείρωση των συναδέλφων και η δραστήρια συμμετοχή τους.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
1. Πολυνόμος Ν.4024/2011, γενικότερη ενημέρωση (εφεδρεία-νέο μισθολόγιο βαθμολόγιο-συνταξιοδοτικές διατάξεις).
2. Ενημέρωση για μηνιαίες κάρτες ΟΑΣΘ, ιστοσελίδα-λίστα e-mail, υπηρεσιακό συμβούλιο κ.λ.π.)
3. Κινητοποιήσεις – Προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από ΑΔΕΔΥ, Οργάνωση-περιφρούρηση απεργιών.
4. Χαράτσια (ενημέρωση και συντονισμός από το Σύλλογο για τη μη πληρωμή τους).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης Σάββας Παπαδόπουλος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συνεδρίαση ΔΣ 1.11.2011

Θεσσαλονίκη, 31-10-2011
Προς τα μέλη του ΔΣ

Την Τρίτη 1-11-2011 στις 9:00 πμ θα συνεδριάσει το ΔΣ στο γραφείο του Συλλόγου στο υπόγειο του κτηρίου Διοίκησης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
1. Σύγκληση γενικής συνέλευσης
2. Επιδοτούμενες μηνιαίες κάρτες ΟΑΣΘ
3. Λειτουργία mailing list και ιστοσελίδας Συλλόγου
4. Πρωτοβουλία Συλλόγου για τα χαράτσια εφορίας – ΔΕΗ
5. Ανακοίνωση σχετικά με το μήνυμα του πρύτανη: “Πρωτοβουλίες του Πρυτανικού Συμβουλίου για την οικονομική επιβίωση του Α.Π.Θ.”
6. Ψήφισμα καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών κουκουλοφόρων ενάντια στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 20-10-2011 με αποτέλεσμα το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη
7. Αιτήσεις εγγραφής, προτάσεις, παρατηρήσεις, έλεγχος

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης Σάββας Παπαδόπουλος

48ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011

Θεσσαλονίκη 17-10-2011
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στη 48ωρη πανεργατική απεργία για την Τετάρτη και Πέμπτη 19 και 20 Οκτώβρη 2011, στην οποία συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα. Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία. Θέλουν μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής, ανασφάλιστη.
Η επιλογή της κυβέρνησης για απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα δεν έχει προηγούμενο. Μέσα από τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί με το πολυνομοσχέδιο, κλιμακώνει τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και καταργεί μια σειρά κεκτημένα και στοιχειώδη δικαιώματα. Μειώνει τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, χρήματα των εργαζομένων από τις εισφορές τους, καταργεί ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και επιδίδεται σε μια φοροεπιδρομή που έχει εξαθλιώσει κυριολεκτικά τους εργαζόμενους. Υποβαθμίζει την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ιδιωτικοποιεί βήμα – βήμα την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, περικόπτει δραματικά τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και σαρώνει την όποια κρατική πρόνοια έχει απομείνει.
Μπροστά σε αυτήν την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων μια απάντηση πρέπει να δώσουμε. Να αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με όλες μας τις δυνάμεις, ανυποχώρητα.
– Να αποτρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τα αντιδραστικό μέτρο της Εφεδρείας-Απόλυσης.
– Να αγωνιστούμε για μια αξιοπρεπή ζωή, με δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση και την υγεία.
– Για ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο με μισθούς που θα διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και επιζήμια για όλους μας η επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
– Για μια δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες με γενναία αύξηση των κονδυλίων.
– Για να βάλουμε φραγμό με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του νέου νόμου πλαισίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ιδρυμάτων.
– Όλοι μαζί στους αγώνες, όλοι στις συγκεντρώσεις και στις πορείες τις μέρες των απεργιών. Είναι ο μόνος δρόμος που μας δίνει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
– Συσπειρωνόμαστε γύρω από το σωματείο μας και αγωνιζόμαστε μαχητικά και μαζικά στους δρόμους και τις πλατείες.
Όλοι στις συγκεντρώσεις:
• Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία) στις 10.30 πμ, που διοργανώνεται από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
• Την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτώβρη 10.30 πμ στο Άγαλμα του Βενιζέλου, που διοργανώνεται από το Π.Α.ΜΕ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης Σάββας Παπαδόπουλος