Monthly Archives: Απρίλιος 2012

Γεν. Συνέλευση Πέμπτη 3/5/2012 στο Αμφ. Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Αρ. Πρωτ. 37

Θεσσαλονίκη, 30-4-2012

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, σας καλούμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μάη 2012 στις 9.30 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.   Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα

2.   Προτάσεις –έλεγχος

Η παρουσία όλων στη συνέλευση θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη.

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                                        Σάββας Παπαδόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις εκλογές Συμβ. Διοίκησης στο ΑΤΕΙΘ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Με αφορμή την προκήρυξη εκλογών για Συμβούλιο Διοίκησης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τις 2 Μαΐου δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στη διεξαγωγή τους και στηρίζουμε την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος των Εκτάκτων Διδασκόντων του ΑΤΕΙΘ.

Καλούμε επίσης τα μέλη μας, συλλόγους και σωματεία εργαζομένων σε ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙΘ να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση του συλλόγου εκτάκτων του ΑΤΕΙΘ.

Μετά τις πετυχημένες κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ και σε άλλα ιδρύματα, με στόχο την αποτροπή ή ματαίωση των σταδίων εφαρμογής του νόμου 4009/11 θα πρέπει και στο ΑΤΕΙΘ να επιδιωχθεί το ίδιο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                          Σάββας Παπαδόπουλος

ΨΗΦΙΣΜΑ για τη νέα δίωξη

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Α.Π.Θ. καταγγέλλει τη νέα ωμή συνδικαλιστική-πολιτική δίωξη εναντίον διοικητικών υπαλλήλων και διδασκόντων που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Φλεβάρη έξω από το κτίριο της Νομικής του ΑΠΘ. Αυτή τη φορά μάλιστα η απόπειρα τρομοκράτησης κλιμακώνεται καθώς η κλήση του εισαγγελέα δεν αφορά μόνο εκλεγμένους συνδικαλιστές (ανάμεσα στους οποίους και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας) αλλά και άλλα πρωτοπόρα μέλη από τους Συλλόγους που είχαν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, απαραίτητο εργαλείο για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, που τώρα πια απειλεί την ίδια την επιβίωσή μας, είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης – που με περισσή προθυμία και ζήλο οι δικαστικές αρχές υλοποιούν. Επιβεβαιώνεται ότι οι κινητοποιήσεις αυτές, με τη ματαίωση των εκλογών στο μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας, αποτέλεσαν σημαντικό πλήγμα για όσους είχαν συμφέρον από την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου, που μετατρέπει το πανεπιστήμιο των παιδιών μας σε πολυκατάστημα διδακτικών μονάδων χωρίς αντίκρισμα, ενώ στρώνει το δρόμο για συγχωνεύσεις τμημάτων/υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές – παιδιά λαϊκών οικογενειών – ζουν καθημερινά τη βία των μισθών πείνας και εξαθλίωσης, την ανεργία, τα ρήμαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των σχολών και των σχολείων. Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ποιος είναι απέναντί τους. Και όσο πιο ξεκάθαρο το έχουν αυτό, τόσο δεν τρομοκρατούνται, τόσο ατσαλώνονται, γιατί ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους είναι μέσα στο κίνημα που αντιστέκεται σε αυτή τη λαίλαπα, που υπερασπίζεται δικαιώματα και κατακτήσεις και βάζει στόχο ένα άλλο Πανεπιστήμιο σύγχρονο, στο ύψος των αναγκών του λαού μας.

Θεσσαλονίκη, 6-4-2012

Για τους συναδέλφους εργολαβικούς στα γραφεία

Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού στέκεται αλληλέγγυος και στηρίζει το αίτημα των συναδέλφων εργολαβικών που εργάζονται σε γραφεία, να συνεχίσουν να ελέγχονται από τους  προϊσταμένους τους και να μην περάσει η αρμοδιότητα αυτή σε εκπρόσωπο του εργολάβου.

Η παραίτηση της διοίκησης του πανεπιστημίου από αυτή την αρμοδιότητα και η παραχώρηση της σε εκπρόσωπο του εργολάβου, επιδεινώνει της σχέση εργασίας των συναδέλφων – των οποίων η καθημερινή προσέλευση και αποχώρηση ελέγχεται καθημερινά-, αφού θέτει υπό αμφισβήτηση κεκτημένα πολλών χρόνων και τους καθιστά ανισότιμους σε σχέση με τους συναδέλφους τους στα γραφεία. Η συσχέτιση αυτής της ενέργειας με το αυτονόητο αίτημα για έλεγχο του εκάστοτε εργολάβου και των υπηρεσιών που παρέχει στο πανεπιστήμιο, είναι τουλάχιστο άστοχη.

Θεωρούμε ότι και η διοίκηση του πανεπιστημίου θα πρέπει να έχει ως πάγιο στόχο την οριστική τακτοποίηση των συναδέλφων στις εργολαβίες, σε θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας και ότι όλες οι επιμέρους κινήσεις θα πρέπει να εξυπηρετούν αυτόν τον στόχο.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                          Σάββας Παπαδόπουλος