Monthly Archives: Σεπτέμβριος 2012

Συνεδρίαση ΔΣ

Πρόσκληση

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα 1.10.2012 στις 9:30 π.μ. στο γραφείο του Συλλόγου, με θέμα:

1. Κινητοποιήσεις εργολαβικών – Άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας με πρόταση για 48ωρη απεργία την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4.10.2012

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                         Σάββας Παπαδόπουλος

Νέα ανακοίνωση για τις δυο εκδρομές

Συνάδελφοι -ισσες
Λόγω του αποκλεισμού του κτιρίου Διοίκησης από τους συναδέλφους εργολαβικούς, που αυτές τις μέρες κάνουν έναν δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους, δεν ήταν δυνατό να γίνει καταγραφή των ενδιαφερομένων για την επίσκεψη στο Γεντί Κουλέ. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλλουμε την επίσκεψη στο Γεντί Κουλέ για λίγο καιρό. Ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου θα μπορέσουμε τελικά να την πραγματοποιήσουμε. Θα ενημερωθείτε σχετικά με νέο μήνυμα.

Η εκδρομή στα ορεινά της Κερκίνης – Μπέλες την Κυριακή 7.10.2012, θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιηθεί, γιατί αλλιώς θα πρέπει να αναβληθεί για την άνοιξη.
Έτσι, τις συμμετοχές σας μπορείτε να τις δηλώνετε στη συνάδελφο Κ. Τσαλακανίδου, ειδική γραμματέα του Συλλόγου, στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών – Εγνατία 152 (στο Σιντριβάνι, ακριβώς πάνω από την Εθνική Τράπεζα), 6ος όροφος, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό (3 ευρώ), από την Παρασκευή 28.9 ως την Παρασκευή 5.10.2012, κάθε μέρα από τις 8:30 πμ ως τις 3:00 μμ .

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώνεται ως εξής:
7:30 συγκέντρωση στο ταχυδρομείο
8:00  (ακριβώς) αναχώρηση
10:15 στάση στο Λιθότοπο για καφέ
11:00 γύρος Κερκίνης – παρατήρηση πουλιών
13:00 φαγητό στην Κερκίνη
15:00 αναχώρηση από Κερκίνη
16:00-17:00 πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια πάνω από το χωριό Πορόϊα
17:00 διαδρομή με το λεωφορείο κατά μήκος της οροσειράς
18:00 Μετά από μικρή στάση στη γραφική περιοχή των Χιλίων Δέντρων (όσο θα επιτρέψει το φως της μέρας) θα αρχίσει η επιστροφή μας μέσω Δοϊράνης, όπου επίσης για λίγα λεπτά θα σταθούμε για να κάνουμε μια αναφορά στη λίμνη.
20:00 επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 56

                                                                                      Θεσσαλονίκη, 24-09-2012                          

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων και κλιμακώνοντας ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 26/9/12, το ΔΣ καλεί σε στάση εργασίας για αύριο Τρίτη 25/9/12, από 9 πμ έως 1 μμ και συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο Διοίκησης στις 9 πμ, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τους συναδέλφους εργολαβικούς, καθώς και με άλλους συλλόγους και σωματεία στο πανεπιστήμιο. Στο όνομα της κρίσης και της αντιμετώπισής της η κυβέρνηση προωθεί νέο πακέτο μέτρων με σκοπό να υφαρπάξει από μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και παροχές άλλα 12 δις ευρώ. Στο χώρο του πανεπιστημίου αυτό σημαίνει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφεδρεία για άλλη μια φορά, οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί με περικοπές ή και με απολύσεις, οι καθηγητές με μειώσεις μισθών και οι φοιτητές με την εξαφάνιση της όποιας φοιτητικής μέριμνας είχε μείνει αλλά και με δίδακτρα, πληρωμή βιβλίων κλπ. Όλα αυτά συνδυάζονται με τη γενικότερη επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων με βαριά φορολογία, χαράτσια, ακρίβεια, ανεργία. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο νόμος 4009/11 (και ο 4076/12 που τον «βελτιώνει») για τα Πανεπιστήμια που, σε συνδυασμό με τις προβλεπόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις Ιδρυμάτων (σχέδιο «Αθηνά»), θα προκαλέσει βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους και τους φοιτητές τους. Τούτο, καθώς προωθείται και βαθαίνει η λειτουργία του «δημόσιου» πανεπιστημίου με  ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, γενικεύεται η ανταποδοτική λογική «πλήρωνε για να έχεις», εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες ενώ τα παιδιά μας δεν μπορούν να σπουδάσουν με τους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται. Η απάντηση θα είναι δυναμική, μαζική και οργανωμένη. Να απαιτήσουμε: Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών, όχι στην αξιολόγηση ως πρόσχημα για απολύσεις. Όχι στο τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα (εργαζόμενοι, φοιτητές, διδάσκοντες) να διεκδικήσει ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δράση στους κόλπους της. Να απαιτήσει γενναία χρηματοδότηση για την παιδεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                       Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                         Σάββας Παπαδόπουλος

Επίσκεψη στο Γεντί Κουλέ, Εκδρομή στα ορεινά της Κερκίνης

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΑΠΘ θα πραγματοποιήσει α) μια επίσκεψη στο Επταπύργιο – Γεντί Κουλέ την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, το πρωί, με αναφορά στη βυζαντινή και στη νεότερη ιστορία του χώρου (θα μας συνοδέψει ο κ. Β. Κονιόρδος, επιστήμονας που έχει εργαστεί για χρόνια στο συγκεκριμένο μνημείο, καθώς και ο κ. Γ. Κατσαρός από το Σύλλογο φυλακισθέντων – εξορισθέντων περιόδου 1967-1974), β) μια ημερήσια εκδρομή στο Μπέλες και την ευρύτερη περιοχή την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 (θα μας συνοδέψει η κ.
Θεοδώρα Σοφιανίδου, καθηγήτρια του τμήματος Βιολογίας, που θα κάνει αναφορά στον φυσικό πλούτο και στην ιστορία της περιοχής).

Θα χρησιμοποιήσουμε, όπως και στην εκδρομή στο Δισπηλιό, τα λεωφορεία του πανεπιστημίου, γι’ αυτό και το κόστος συμμετοχής είναι xαμηλό (2 ευρώ για το Γεντί Κουλέ και 3 για το Μπέλες), ο αριθμός των θέσεων όμως συγκεκριμένος (83 θέσεις).

Τις κρατήσεις και πάλι μπορείτε να τις κάνετε μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις στο συνάδελφο Απόστολο
Χατζητριανταφύλλου (στο κτίριο Διοίκησης, τμήμα Προμηθειών, 3ος όροφος), ταμία του Συλλόγου, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό. Στην επίσκεψη και στην εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν και τα μέλη της οικογένειάς σας, φίλοι ή συνάδελφοι από τους υπόλοιπους συλλόγους του ΑΠΘ .

Όσον αφορά την επίσκεψη στο Γεντί Κουλέ, θα φύγουμε στις 10:30 πμ από το ταχυδρομείο, όπου και θα επιστρέψουμε περίπου στη 1:00 μμ.

Όσον αφορά την εκδρομή στο Μπέλες, την επόμενη εβδομάδα θα πάρετε μήνυμα με το πρόγραμμα της εκδρομής αναλυτικά. Μπορείτε να υπολογίζετε ωστόσο ότι η αναχώρηση θα είναι στις 8:00 πμ το αργότερο από το ταχυδρομείο και η επιστροφή περίπου στις 8:00 μμ.

το ΔΣ

Στάση εργασίας 20.9.2012

Αρ. Πρωτ. 54                                                                                               Θεσσαλονίκη, 19-09-2012

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων και κλιμακώνοντας ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 26/9/12, η Γενική Συνέλευση του συλλόγου αποφάσισε στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη 20/9/12, από 10 πμ έως 2 μμ και συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο Διοίκησης στις 11 πμ, σε συντονισμό με άλλους συλλόγους και σωματεία του πανεπιστημίου.

Στο όνομα της κρίσης και της αντιμετώπισής της η κυβέρνηση προωθεί νέο πακέτο μέτρων με σκοπό να υφαρπάξει από μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες και παροχές άλλα 12 δις ευρώ. Στο χώρο του πανεπιστημίου αυτό σημαίνει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφεδρεία για άλλη μια φορά, οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί με περικοπές ή και με απολύσεις, οι καθηγητές με μειώσεις μισθών και οι φοιτητές με την εξαφάνιση της όποιας φοιτητικής μέριμνας είχε μείνει αλλά και με δίδακτρα, πληρωμή βιβλίων κλπ. Όλα αυτά συνδυάζονται με τη γενικότερη επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων με φόρους, χαράτσια, ακρίβεια, ανεργία.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο νόμος 4009/11 (και ο 4076/12 που τον «βελτιώνει») για τα Πανεπιστήμια που, σε συνδυασμό με τις προβλεπόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις Ιδρυμάτων (σχέδιο «Αθηνά»), θα προκαλέσει βαριές συνέπειες στους εργαζόμενους και τους φοιτητές τους. Τούτο, καθώς προωθείται και βαθαίνει η λειτουργία του «δημόσιου» πανεπιστημίου με  ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, γενικεύεται η ανταποδοτική λογική «πλήρωνε για να έχεις», εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες ενώ τα παιδιά μας δεν μπορούν να σπουδάσουν με τους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται.

Η απάντηση θα πρέπει να είναι δυναμική, μαζική και οργανωμένη. Να απαιτήσουμε: Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών, όχι στην αξιολόγηση ως πρόσχημα για απολύσεις. Όχι στο τσάκισμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα (εργαζόμενοι, φοιτητές, διδάσκοντες) να διεκδικήσει ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δράση στους κόλπους της. Να απαιτήσει γενναία χρηματοδότηση για την παιδεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

                           Γιάννης Κουρμούλης                         Σάββας Παπαδόπουλος

Aποφάσεις γεν. συνέλευσης 18.9.2012

Αρ. Πρωτ. 53                                                                                                        Θεσσαλονίκη, 19-09-2012

                                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτέμβρη 2012, εκτιμώντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι οι εργαζόμενοι , με την βάναυση πολιτική της κυβέρνησης, αποκορύφωμα της οποίας είναι τα τρισβάρβαρα μέτρα που αποφασίζει αυτές τις μέρες και θα προωθήσει άμεσα στη βουλή, κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

1. Ομόφωνη απόφαση για καθολική συμμετοχή στην Γενική 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη. Επίσης αποφασίστηκε η περιφρούρηση της απεργίας από ενδεχόμενες απεργοσπαστικές κινήσεις, με την παρουσία όλων μας στα κτήρια Διοίκησης και  Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

2. Κατά πλειοψηφία (με δυο ψήφους κατά ) εξουσιοδοτείται από τη Γ. Σ. το Διοικητικό Συμβούλιο να οργανώσει την κάθοδο μας στην Αθήνα στην περίπτωση που υπάρξει συλλαλητήριο έξω από τη βουλή κατά την  ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου με τα μέτρα των 11,9 δις.

3. Αποφασίστηκε η προκήρυξη στάσης εργασίας από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και η συγκέντρωση όλων των μελών του συλλόγου αύριο Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012 στις 11.00 μπροστά στο κτήριο Διοίκησης ως αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης που μας έχουν εξοντώσει κυριολεκτικά, και στους νόμους 4009 και 4076 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση . Η κινητοποίηση αυτή γίνεται σε συνεργασία και με τους άλλους συλλόγους του πανεπιστημίου (ΕΣΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, Εργολαβικοί, φοιτητών) και θα συμμετέχουν και συνάδελφοι από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

4. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με τέσσερις ψήφους κατά και 7 λευκά),    ύστερα από πρόταση του Προέδρου Γιάννη Κουρμούλη, στην ανακοίνωση – κάλεσμα που θα κάνει ο Σύλλογος για την απεργιακή συγκέντρωση της 26 Σεπτέμβρη 2012, εκτός αυτής του Ε.Κ.Θ.- ΕΔΟΘ  να περιλαμβάνεται και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ουσιαστικά αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. να καλούνται οι συνάδελφοι και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Θα ακολουθήσει άμεσα η ανακοίνωση για τη μεγάλη Γενική απεργία που προκηρύχθηκε από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012.

 

Ο Πρόεδρος  Ο Γενικός Γραμματέας

Επαναληπτική γεν. συνέλευση – 18.9.2012

Αρ. Πρωτ. 52

                                                                                  Θεσσαλονίκη, 15-9-2012

                                   Προς τα μέλη του συλλόγου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, σας καλούμε στην 3η επαναληπτική γενική συνέλευση του συλλόγου μας την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.   Ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τις ενέργειες του Δ.Σ.

2.   Ενημέρωση –συζήτηση για τα νέα δυσβάστακτα μέτρα των οποίων η εφαρμογή απειλεί άμεσα και την εργασιακή μας υπόσταση.

3.   Προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας για τις 26 Σεπτέμβρη (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ).

Οι κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές που προωθούνται το επόμενο διάστημα στη βουλή, (μέτρα 11.5 δις) δεν πρέπει να περάσουν διότι αποτελούν τη χαριστική βουλή για όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό. Δεν είναι λεκτικό σχήμα είναι μια τραγική πραγματικότητα. Πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε όλοι μαζί.

Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην γεν. συνέλευση.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης              Σάββας Παπαδόπουλος

Στάση εργασίας και συγκέντρωση – Τρίτη 11/9/12

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Συνημμένη θα βρείτε την ανακοίνωση για την αυριανή στάση εργασίας. Αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση και συντονισμό με άλλους συλλόγους και σωματεία (ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ αλλά και συλλόγους από ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙΘ). Ξεκινάμε με τη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο κτήριο διοίκησης στις 11 πμ, ενώ την κλιμάκωση θα τη συζητήσουμε στη γενική συνέλευση της Τετάρτης.

Στάση εργασίας Τρίτη 11-9-12

Συλλαλητήρια ΔΕΘ

Αρ. Πρωτ. – 47

Θεσσαλονίκη, 06-09-2012

                                                                                                             Προς τα μέλη του Συλλόγου

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης περιγράφουν μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ. Για άλλη μια φορά ξεδιάντροπα μας λένε ότι θα είναι τα τελευταία. Για άλλη μια φορά όμως ετοιμάζουν εφεδρεία, περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα, φοροεπιδρομές, χαράτσια. Στο μεταξύ η παιδεία έχει υποβαθμιστεί, η υγεία και η κοινωνική πρόνοια έχουν απαξιωθεί σε βαθμό που να  απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Γι αυτό συνάδελφοι  η συμμετοχή όλων μας  στα συλλαλητήρια του Σαββάτου θα πρέπει να είναι η πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και στους εκπροσώπους των μονοπωλίων που βασανίζουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού με τις απάνθρωπες αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές τους. Δεν πρέπει να λείψει κανένας εργαζόμενος.

Το δίλλημα που αντιμετωπίζουμε πλέον είναι: Ή υποταγή και εξαθλίωση Ή αγώνας και επιβίωση

Συγκεντρώσεις- συλλαλητήρια το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) και στην πλατεία Αριστοτέλους ( ΠΑΜΕ)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                         Σάββας Παπαδόπουλος

Έκτακτη Γενική Συνέλευση: Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, 9.30 π.μ., Αίθουσα Τελετών

Αρ. Πρωτ. 48

Θεσσαλονίκη, 7-9-2012

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Σας καλούμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9.30 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.  Eνημέρωση για τις δραστηριότητες του ΔΣ (και των επιτροπών)

2.  Eνημέρωση για τα νέα μέτρα

3.  Πρόταση για απεργία σε συντονισμό με άλλα σωματεία και συλλόγους

Η παρουσία όλων στη συνέλευση σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τις εργασιακές μας σχέσεις και την τραγική οικονομική μας κατάσταση  και η συσπείρωση μας γύρω από το σωματείο θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                                   Σάββας Παπαδόπουλος