Monthly Archives: Δεκέμβριος 2012

στάση εργασίας 28-12-2012, από τις 13.00-15.30

Αρ. Πρωτ. 80

Θεσσαλονίκη, 28-12-2012

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 20ης Δεκεμβρίου 2012, αναφορικά με το θέμα της διαθεσιμότητας, προκηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή 28-12-2012, από τις 13.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου και καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση στις 13.00 στο ισόγειο του κτηρίου Διοίκησης.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ         

 

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                   Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας

               Γιάννης Κουρμούλης          Σάββας Παπαδόπουλος

Αποφάσεις ΓΣ 14/12/12

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η ΓΣ της Παρασκευής 14/12/12 αποφάσισε τις εξής κινητοποιήσεις:

1. 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 17/12/12 και την Τρίτη 18/12/12 από τις 9 πμ έως τη 1 μμ και συγκέντρωση στο κτήριο Διοίκησης στις 9 πμ ώστε να συγκροτηθούν ομάδες που θα προχωρήσουν σε ενημέρωση κατά τόπους, του προσωπικού του Πανεπιστημίου.
2. Συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 19/12/12.
3. 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 20/12/12 και συγκέντρωση στο κτήριο Διοίκησης στις 9 πμ ώστε να γίνει παράσταση στη συνεδρίαση της συγκλήτου όπου θα συζητηθεί το θέμα των 97 συναδέλφων.

Συνέντευξη τύπου του Συλλόγου για τη διαθεσιμότητα Πέμπτη 13.12.12, 11 πμ, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ

Η συνέντευξη τύπου μαγνητοσκοπημένη

Θεσσαλονίκη, 12-12-12

Προς

  τα ΜΜΕ

 τα μέλη της Ακαδ. Κοινότητας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΑΧ

Με την ψήφιση του Ν.4093/12 στα μέσα του Νοέμβρη δρομολογήθηκαν οι απολύσεις 97 συνάδελφων. Με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενός νομοθετικού εκτρώματος και παρακάμπτοντας τη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέλαβε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, χωρίς την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τον Πρύτανη του Ιδρύματος μας, θέτοντας σε διαθεσιμότητα 97 συνάδελφους από τις 11 Δεκεμβρίου 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν στις υπηρεσίες του ΑΠΘ, και αφού θα αμείβονται για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους στη συνέχεια θα απολυθούν. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του ΑΠΘ με τέτοιον αριθμό συναδέλφων να απολύεται. Ίσως το ΑΠΘ να είναι ο φορέας με τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων πανελλαδικά. Ένας φορέας που όπως και πολλοί άλλοι, είναι ήδη δραματικά υποστελεχωμένος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης λοιπόν να απολύσει κόσμο από το δημόσιο μπήκε σε κίνηση. Μαζί οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια με το ρουσφέτι «έφτιαξαν» αυτό το δημόσιο, μαζί και η «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ που εκπροσωπείται στην κυβέρνηση και από τον κο Μανιτάκη. Η στρατηγική τους επιδίωξη είναι όχι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του δημοσίου αλλά να το ισοπεδώσουν και να το παραδώσουν βορά στους εργολάβους / μεγαλοεπιχειρηματίες που ήδη τρίβουν τα χέρια τους.

Η απόπειρα απόλυσης των 97 είναι μόνο η αρχή. Με τη νέα χρονιά καινούριες «ρυθμίσεις» θα έρθουν και ποιος ξέρει πόσους και ποιους θα αφορούν τότε. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, φοιτητή, καθηγητή να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας, να σταθεί στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Καλούμε τους εργαζόμενους από τους άλλους φορείς που πλήττονται αλλά και κάθε εργαζόμενο, μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, να συντονιστούν με τον σύλλογό μας και να συνεχίσουμε με κοινές πρωτοβουλίες για συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις – πορείες – εκδηλώσεις. Για να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε να απολυθεί κανένας. Για να μπει τέρμα στην υποβάθμιση με προσλήψεις και όχι απολύσεις, με γενναία χρηματοδότηση για το πανεπιστήμιο. Για τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, απαλλαγμένη από εργολάβους και επιχειρηματίες, με αποκλειστικό στόχο τη μόρφωση και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας.

 

 

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 11/12/12

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/12/12 αποφάσισε τα εξής:

Απευθυνόμαστε προς τη διοίκηση του πανεπιστημίου με τα εξής αιτήματα:
1. Να μην υπογράψει τις πράξεις διαθεσιμότητας
2. Να προσφύγει το πανεπιστήμιο κατά του νόμου για τις εφεδρείες.
3. Να βοηθήσει και να συνδράμει τον δικαστικό αγώνα των υπό εφεδρεία συναδέλφων είτε οικονομικά είτε και έμψυχα (αξιοποιώντας την νομική επιτροπή του πανεπιστημίου για τον σκοπό αυτό)
4. Να τοποθετηθεί η πρυτανεία επί των πρακτικών ζητημάτων που προκύπτουν από την εφεδρεία των συναδέλφων (τι στάση θα κρατήσουν οι προϊστάμενοι – διευθυντές; θα συνεχίσουν να τους δέχονται στις θέσεις τους ή θα τους ζητήσουν να παραδώσουν;). Από πλευράς του συλλόγου προτρέπουμε τους συναδέλφους, σε αυτή τη φάση, να συνεχίσουν να προσέρχονται στις θέσεις τους.
5. Να επισπεύσει τη συνεδρίαση της συγκλήτου και να συζητήσει κατά προτεραιότητα το ζήτημα της εφεδρείας των διοικητικών υπαλλήλων ώστε η σύγκλητος να πάρει απόφαση για το θέμα.

Απευθυνόμαστε προς το υπουργείο (και μέσω της ομοσπονδίας):
1. Να πάρουν πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
2. Να πάρουν πίσω τον νόμο 4093/12.

Απευθυνόμαστε προς τους συναδέλφους:
1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 12/12/12 από την έναρξη της στάσης εργασίας (11 πμ) μπροστά στο κτήριο Διοίκησης.
2. 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13/12/12 από τις 11 πμ έως τις 3 μμ και συνέντευξη τύπου στις 11 πμ (μετατέθηκε, για τον χώρο διεξαγωγής θα ενημερωθείτε).
3. 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 14/12/12 από τις 11 πμ έως τις 3 μμ και νέα γενική συνέλευση στις 11 πμ (για τον χώρο διεξαγωγής θα ενημερωθείτε).
4. Μαζική παράσταση στη σύγκλητο όποτε αυτή πραγματοποιηθεί.
5. Η πολιτιστική επιτροπή του συλλόγου να διερευνήσει τη δυνατότητα διοργάνωσης συναυλίας αφιερωμένης στους απολυμένους.

 

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 7/12/12

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/12/12 αποφάσισε τα εξής:
1. Συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει την ομαδοποίηση και τον συντονισμό των απειλούμενων με εφεδρεία συναδέλφων, ώστε να γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία για τη χρήση ένδικων μέσων.
2. 24ωρη απεργία για Δευτέρα (10/12/12) και συγκέντρωση στις 10 πμ μπροστά στο κτήριο διοίκησης (σύμφωνα και με την απόφαση της ομοσπονδίας).
3. 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 11/12/12 από τις 11 πμ έως τις 3 μμ και νέα γενική συνέλευση στις 11 (για τον χώρο διεξαγωγής θα ενημερωθείτε).
4. 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12/12/12 από τις 11 πμ έως τις 3 μμ και συνέντευξη τύπου στις 11 (για τον χώρο διεξαγωγής θα ενημερωθείτε).
5. Συντονισμό με άλλους συλλόγους και σωματεία για συμμετοχή από κοινού σε κινητοποιήσεις. Αίτημα προς τη διοίκηση του παν/μιου να καλύψει τους συναδέλφους που έχουν τη διοικητική ευθύνη της αποστολής των στοιχείων για την εφεδρεία. Αίτημα προς τη διοίκηση του παν/μιου να καλύψει την οικονομική διαφορά στην περίπτωση που περικοπεί το 25% από την μισθοδοσία των υπό εφεδρεία συναδέλφων. Αίτημα προς τη διοίκηση του παν/μιου να συνδράμει η νομική υπηρεσία του ΑΠΘ τους απειλούμενους με εφεδρεία συναδέλφους, για κάθε νομική διαδικασία.

Απόφαση γ. συνέλευσης 4.12.12

Αρ. Πρωτ. 77

  Θεσσαλονίκη, 4—12-2012

 Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η  Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  4 Δεκεμβρίου 2012, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση της – (1) ψήφος κατά – προκηρύσσει τρεις (3) στάσεις εργασίας από τις 10.30 μέχρι τις 15.00 για την Τετάρτη 5, Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7  Δεκεμβρίου 2012, συνδυασμένες με αποκλεισμό  του 6ου ορόφου του κτηρίου Διοίκησης, στον οποίο στεγάζεται η Δ/νση Διοικητικού.

Η εν λόγω αγωνιστική κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια του ανυποχώρητου αγώνα μας ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δυο βδομάδες , ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή του πέρα για πέρα άδικου και απάνθρωπου μέτρου της διαθεσιμότητας – απόλυσης το οποίο περιλαμβάνεται στο νόμο 4093/2012.

Η ολέθρια πολιτική των απολύσεων στο δημόσιο τομέα έρχεται να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης, το οποίο συντελείται τα τρία τελευταία χρόνια στο όνομα της εφαρμογής των μνημονίων και να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην ανεργία, την απόγνωση και την εξαθλίωση. Η σχεδιασμένη αυτή πολιτική των απολύσεων θα εκπαραθυρώσει από το δημόσιο τομέα τουλάχιστον 150.000 συναδέλφους μας μέχρι το 2016. Κατά συνέπεια μας αφορά όλους και κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι βρίσκεται  στο απυρόβλητο. Γι αυτό καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το σύλλογο μας και να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών και των φορέων που τις προωθούν.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ         

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης              Σάββας Παπαδόπουλος

Απεργία 4.12.2012

Αρ. Πρωτ. 76

 Θεσσαλονίκη, 2-12-2012

Προς     τα μέλη του συλλόγου

                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι στην 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, αντιστεκόμενοι  στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας-απολύσεων, η οποία προωθείται στα πλαίσια του Νόμου 4093/2012. Ο αγώνας να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας αφορά τον καθένα μας και πρέπει να συνεχιστεί αταλάντευτα μέχρι την αναίρεση της απάνθρωπης αυτής πολιτικής που εκπορεύεται από μια κυβέρνηση κατ΄ επίφαση ελληνική και οδηγεί σε τρομακτικά αδιέξοδα τους στοχοποιημένους εδώ και χρόνια εργαζόμενους στο δημόσιο.

Αύριο μετά την συνάντηση στις 10.30, του Διοικητικού Συμβουλίου με το Πρυτανικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου μας, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γύρω στις 12.00.

Όλοι στη συγκέντρωση στις 7.30 στο πλακόστρωτο της Διοίκησης.

Με αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης              Σάββας Παπαδόπουλος

Αποφάσεις γ. συνέλευσης 27.11.12

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/11/12 αποφάσισε τα εξής:
1. Νέα 48ωρη απεργία για Τετάρτη (28/11/12) και Πέμπτη (29/11/12), με αποκλεισμό του κτηρίου διοίκησης για τις δυο αυτές μέρες.
2. Νέα γενική συνέλευση τη Πέμπτη 29/11/12 στις 9:30 πμ σε χώρο που θα καθοριστεί.
3. Διοργάνωση συγκέντρωσης την Τετάρτη (28/11/12) και, ανάλογα με τη μαζικότητα, πορείας με κατάληξη στις 12 μ στα δικαστήρια όπου θα βρίσκονται και σύλλογοι ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης.

Ενημερωτικό mail με συνημμένο το κείμενο – κάλεσμα έχει σταλεί στους συλλόγους ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ. Έχουν ανταποκριθεί οι σύλλογοι ΔΕΠ (στων οποίων το ΔΣ παραβρεθήκαμε νωρίτερα και ενημερώσαμε τους συναδέλφους και τους καλέσαμε να κινητοποιήσουν τα μέλη τους σε συντονισμό μαζί μας), και ΕΕΔΙΠ προωθώντας το κάλεσμά μας στα μέλη τους.

Κάλεσμα προς την ακαδ. κοινότητα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.Π.Θ.

(Μέλος Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)

Τηλ: 2310 995368 – 2310 996751 | Fax: 2310 995364 – 2310 996725 | www: syllogos-dp.web.auth.gr | email: ds-dp@auth.gr

                                                                     Θεσσαλονίκη, 26-11-2012

                                                                     Προς τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΑΧ

Με την ψήφιση του Ν. 4093/12 στα μέσα του Νοέμβρη η εργασιακή πραγματικότητα των διοικητικών υπαλλήλων άλλαξε δραματικά προς το χειρότερο: Σχεδόν 100 συνάδελφοι απειλούνται να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσουν να δουλεύουν στις υπηρεσίες του ΑΠΘ, και αφού θα αμείβονται για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους στη συνέχεια θα απολυθούν. Εδώ και δυο βδομάδες νομοθέτες / υπουργοί γράφουν και σβήνουν, προσθέτουν και αφαιρούν προϋποθέσεις, ερμηνεύουν κατά το δοκούν μπας και καταφέρουν να κρύψουν το έγκλημα: Ότι ο σκοπός τους είναι να απολύσουν κόσμο από το δημόσιο, ότι στρατηγική τους επιδίωξη είναι όχι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του δημοσίου αλλά να το ισοπεδώσουν και να το παραδώσουν βορά στους εργολάβους / μεγαλοεπιχειρηματίες που τρίβουν τα χέρια τους.

Η απόπειρα απόλυσης των 100 είναι μόνο η αρχή, με τη νέα χρονιά καινούριες «ρυθμίσεις» θα έρθουν και ποιος ξέρει πόσους και ποιους θα αφορούν τότε. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, φοιτητή, καθηγητή να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας, να σταθεί στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Καλούμε τα συνδικαλιστικά τους όργανα να συντονιστούν με τον σύλλογό μας και να πάρουμε κοινές πρωτοβουλίες για συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις – πορείες – εκδηλώσεις. Για να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε να απολυθεί κανένας. Για να μπει τέρμα στην υποβάθμιση με προσλήψεις και όχι απολύσεις, με γενναία χρηματοδότηση για το πανεπιστήμιο. Για τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, απαλλαγμένη από εργολάβους και επιχειρηματίες, με αποκλειστικό στόχο τη μόρφωση και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                      Σάββας Παπαδόπουλος

Απόφαση γ. συνέλ. 26.11.2012

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/11/12 αποφάσισε τα εξής:
1. Νέα 24ωρη απεργία για Τρίτη (27/11/12) με αποκλεισμό του κτηρίου διοίκησης. Στη λίστα στην οποία δηλώνετε τη συμμετοχή σας στις βάρδιες της περιφρούρησης απευθύνεστε στα μέλη του ΔΣ.
2. Νέα γενική συνέλευση την Τρίτη 27/11/12 στις 9:30 πμ σε χώρο που θα καθοριστεί (συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο Διοίκησης).

Έχει συνταχθεί κάλεσμα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα (σας έχει σταλεί νωρίτερα) και διανέμεται από το πρωί στις υπηρεσίες του παν/μιου. Το ίδιο κείμενο έχει σταλεί ως πρόσκληση για κοινή δράση στους συλλόγους ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ. Έχει ήδη ανταποκριθεί ο ΕΣΔΕΠ και έχει καλέσει αντιπρόσωπο του συλλόγου μας στην αυριανή συνεδρίαση του δικού τους ΔΣ .
Έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές. Ζητήθηκε από τον κο Μυλόπουλο να παραβρεθεί σε γενική συνέλευση του συλλόγου μας προκείμενου να ενημερώσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις εφεδρείες και σχετικά με τις συγχωνεύσεις ιδρυμάτων (Αθηνά). Ο κος Μυλόπουλος απάντησε ότι για ο,τι έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάλεσε και ενημέρωσε το ΔΣ και το ίδιο θα κάνει και για ο,τι νέο προκύψει. Δεν επιθυμεί παρόλα αυτά να εμφανιστεί σε δημόσια διαδικασία συνδικαλιστικού οργάνου, όσο το κτήριο της διοίκησης παραμένει κατειλημμένο.
Έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργατολόγο κο Καζάκο για να συμμετέχει σε εκδήλωση συζήτηση για τη διαθεσιμότητα. Μας είπε ότι θα μπορούσε προς το τέλος της βδομάδας και σε ώρα προς το μεσημέρι. Θα ενημερωθείτε μόλις κανονιστεί.