Monthly Archives: Σεπτέμβριος 2013

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 27/9/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο μεγάλο αμφιθέατρο της Νομικής και σε μια έντονη συνεδρίαση, η γενική συνέλευση της 27/09/2013 αποφάσισε κατά πλειοψηφία νέα 48ωρη απεργία 30/09-01/10, ενώ η εναλλακτική πρόταση που μειοψήφησε αφορούσε σε πενθήμερη απεργία για όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε την νέα αφίσα από εδώ.

Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τις επιπλέον δράσεις που θα πλαισιώσουν την απεργία μας (ήδη έχουν εκφραστεί αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες και στην τελευταία ΓΣ). Με αυτό κατά νου, θα παρακαλούσαμε όσα μέλη του συλλόγου ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα, να βρίσκονται το πρωί της Δευτέρας (το αργότερο μέχρι τις 09.30) κάτω από το κτήριο διοίκησης για να δηλώσουν συμμετοχή και να βοηθήσουν έμπρακτα στον αγώνα μας.

Εννοείται ότι όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε ήδη από τις 7.15 στην είσοδο του κτηρίου διοίκησης και για να δηλώνουμε το δυναμικό παρόν και να πλαισιώνουμε τον αγώνα μας, αλλά και για να ενημερωνόμαστε άμεσα για ο,τι νέο προκύπτει.

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 24/9/2013

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

στη σημερινή μας γενική συνέλευση αποφασίστηκε τριήμερη απεργία (Τετάρτη 25 – Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου). Η νέα αφίσα της απεργίας που πρέπει να υπάρχει σε όλους τους χώρους εργασίας μας για να ενημερώνουμε το κοινό, υπάρχει εδώ

Ήδη για τις μέρες αυτές έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα:
συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας αύριο Τετάρτη 25/9 (έχετε πάρει ήδη ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της μετάβασης)
συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα μας την Πέμπτη 26/9 στις 9 μμ στα γρασίδια της Φιλοσοφικής με καλλιτέχνες της πόλης μας. Μπορείτε να κατεβάσετε και να τυπώσετε την αφίσα από εδώ

Για το ΔΣ

Η ισχύς εν τη ενώσει!

========================
===       Πρώτα ήρθαν…     ===
========================

Πρώτα ήρθαν για τους φοιτητές,
Αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν φοιτητής

Μετά ήρθαν για τους εργολαβικούς,
αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν εργολαβικός

Μετά ήρθαν για τους ΙΔΑΧ-ΔΕ,
αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν ΙΔΑΧ-ΔΕ

Μετά ήρθαν για όλους τους Διοικητικούς,
αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν Διοικητικός

Τέλος, ήρθαν για εμένα
…αλλά δεν είχε μείνει κανένας πλέον για να διαμαρτυρηθεί μαζί μου

 

Γι’αυτό συνάδελφοι, και σε αυτό τον αγώνα,
ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙΤο πλακάτ, που βρίσκεται έξω από την Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, επιμελήθηκε και κατασκεύασε
ο συνάδελφος και μέλος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Αντώνης Γκογκίδης

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση, Τρίτη 24.09

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αύριο Τρίτη, στις 11.00 στην αίθουσα τελετών θα γίνει η προγραμματισμένη μας Γενική Συνέλευση.

Θα έχει προηγηθεί Σύγκλητος το πρωί της ίδιας ημέρας, θα έχει γίνει η έκτακτη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων που πλήττονται, πιθανό να έχει ανακοινωθεί και η κοινή υπουργική απόφαση, οπότε, όπως καταλαβαίνετε θα υπάρχουν πολλά και σημαντικά νέα δεδομένα για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για την επόμενη φάση των κινητοποιήσεων.

Περιττό να τονίσουμε ότι η παρουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ!

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 20/09 – Δράσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τις αποφάσεις της σημερινής Γενικής Συνέλευσης:

  • Υπερψηφίστηκε η πρόταση για 48ωρη απεργία την Δευτέρα και Τρίτη με νέα συνέλευση την Τρίτη ώστε να εκτιμήσουμε τις ραγδαίες εξελίξεις και ενδεχομένως να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, σε συντονισμό και με άλλους συλλόγους του Πανεπιστημίου. Η σχετική αφίσα, που πρέπει να έχουμε αναρτημένη στους χώρους εργασίας μας, εδώ.
  • Αποφασίστηκε νέο κάλεσμα στους συλλόγους των μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του ΑΠΘ για ενημέρωση, συμπόρευση και έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα μας.
  • Θα εντείνουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού -δράσεις που ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων- και πιο συγκεκριμένα:

– Την Κυριακή 22/09 ο σύλλογός μας θα έχει παρουσία στο περίπτερο του ΑΠΘ στα πλαίσια συμμετοχής του «ΟίκοΑΠΘ» στην «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό. Σήμερα και αύριο υπάρχει αντίστοιχο περίπτερο του ΑΠΘ στο Greenwave festival από τις 18.30 μέχρι τις 21.00. Επιπλέον λεπτομέρειες εδώ. Για τις δράσεις αυτές θα χρειαστούμε και την βοήθεια από εθελοντές-μέλη του συλλόγου.
– Το Σάββατο 21/09 στις 21.00 (περίπου) συμμετέχουμε στην συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΟΛΜΕ έξω από την ΕΤ3. Θα διαβαστούν ψηφίσματα και του συλλόγου μας, στα πλαίσια του κοινού αγώνα μας ενάντια στην στοχευμένη υποβάθμιση όλων των επιπέδων της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
– Για την βδομάδα που ακολουθεί, προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία στον χώρο του ΑΠΘ από καλλιτέχνες της πόλης που θα πλαισιώνεται και από ομιλίες φοιτητικών και λοιπών συλλόγων του Ιδρύματος. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για λεπτομέρειες, ωστόσο και εδώ θα χρειαστούν εθελοντές για να στηρίξουν την προσπάθεια της σχετικής διοργάνωσης. (περισσότερες πληροφορίες στα μέλη του ΔΣ και της επιτροπής αγώνα)

Συνάδελφοι τελείωσαν τα ψέματα. Μετά τους 81 συναδέλφους που ‘άνοιξαν’ τον δρόμο, θέλουν να διώξουν άλλους 240 από το ΑΠΘ. Και έπεται συνέχεια για το υπόλοιπο διοικητικό, τεχνικό και διδακτικό προσωπικό. Το δημόσιο, δωρεάν πανεπιστήμιο (και δη το -μέχρι τούδε- ‘μεγαλύτερο των Βαλκανίων‘) δεν θα είναι ποτέ το ίδιο αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά και συγκροτημένα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, τις ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, τις ΔΡΑΣΕΙΣ και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Ενημερωτικό υλικό

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας κοινοποιούμε ενημερωτικό υλικό σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας που είναι καλό να έχουμε μαζί στις πορείες και τις λοιπές δράσεις του συλλόγου μας, για να μοιράζουμε και να ευαισθητοποιούμε στον κόσμο:

(Η λίστα θα ενημερωθεί και με επιπλέον υλικό, εφόσον προκύψει ανάγκη)

Φωτογραφικό υλικό από την πορεία της Δευτέρας 16/09

P1200638-1-small
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο έδωσε το δυναμικό παρόν με μαζικό και συγκροτημένο μπλοκ και ο σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ και του Πα.Μακ.
Στον δρόμο δίπλα μας βρέθηκαν και αρκετά μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, ενώ παλμό και ενέργεια έδωσαν και αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι που είναι αλληλέγγγυοι στον δίκαιο αγώνα μας για ποιοτική και δωρεάν δημόσια παιδεία.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την σημερινή πορεία:
Poreia-16.09-01Poreia-16.09-03Poreia-16.09-02Poreia-16.09-04Poreia-16.09-05Poreia-16.09-24Poreia-16.09-07Poreia-16.09-08Poreia-16.09-10Poreia-16.09-11Poreia-16.09-12Poreia-16.09-15Poreia-16.09-17Poreia-16.09-20Poreia-16.09-19Poreia-16.09-21
Poreia-16.09-23Poreia-16.09-25

Απόφαση συνέλευσης 13/09 και πορεία κινητοποιήσεων

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/9/13 μαζική γενική συνέλευση του συλλόγου με θέμα την εξέλιξη του αγώνα μας από δω και πέρα. Έγιναν εκτιμήσεις της κατάστασης και της πορείας μας το προηγούμενο διάστημα και εκφράστηκαν οι διαθέσεις και οι προβληματισμοί των συναδέλφων. Τελικά, εγκρίθηκε και υπερψηφίστηκε η απόφαση της ομοσπονδίας για 5ήμερη απεργία όλη την ερχόμενη εβδομάδα (16-20/9/13) και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία. Μαζί με την απεργία αποφασίστηκε και η συμμετοχή μας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Δευτέρας (11:30 πμ, στο άγαλμα Βενιζέλου) και η πραγματοποίηση νέας ΓΣ την Τρίτη. Έγιναν και άλλες προτάσεις οι οποίες εξετάζονται από την επιτροπή αγώνα ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα δράσης της εβδομάδας.

Γιάννης Κουρμούλης

Φωτογραφικό υλικό από την πορεία της Παρασκευής 13/09

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη μεγάλη πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με πρωτοφανή μαζική συμμετοχή των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ, του Παν.Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που πλαισιώθηκε και απο μέλη των συλλόγων ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ καθώς και συλλόγων φοιτητών.
Τον παλμό της πορείας εμπλούτισε το δρώμενο που οργάνωσε η επιτροπή αγώνα του συλλόγου, απόσπασμα του οποίου θα μπορείτε να δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την πορεία:
P1200516-smallP1200525-smallP1200537-smallP1200538-smallP1200560-smallphoto 1P1200576-smallphoto 3IMG_4107photo 4
P1200604-smallP1200606-smallIMG_4113P1200618-small

Ψηφίσματα συμπαράστασης από φοιτητικούς συλλόγους

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι σύλλογοι φοιτητών των τμημάτων Ίστορίας-Αρχαιολογίας, Χημείας και Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών εξέδωσαν ψηφίσματα συμπαράστασης προς τον δίκαιο αγώνα μας, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Το επόμενο διάστημα τελειώνουν οι εξεταστικές και άλλων τμημάτων, οπότε θα γίνουν γενικές συνελεύσεις και σε άλλους φοιτητικούς συλλόγους και περιμένουμε αντίστοιχα ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα μας! Η λίστα θα ενημερώνεται με ό,τι νέο ψήφισμα υπάρχει.