Monthly Archives: Οκτώβριος 2013

Ανακοίνωση – κάλεσμα

Πριν από 8 εβδομάδες ξεκινήσαμε έναν αγώνα που είχε ως βασικό αίτημα: καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση, όχι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει ζωές και δικαιώματα, που ακυρώνει ακόμα και αυτή τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να λειτουργήσουν.
Με την τροπολογία της κυβέρνησης και με την απειλή της αργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι εκβιάστηκαν να αυτοαπογραφούν. Όμως ο αγώνας μας ούτε ξεκίνησε, ούτε θα τελειώσει με το ζήτημα της αυτοαπογραφής. Το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για το σύλλογό μας συνεχίζει να είναι η οργάνωση της πάλης, με εναλλαγή στις μορφές της, με σκοπό όχι μόνο να εμποδίσουμε τις απολύσεις, αλλά και να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Σε αυτά τα πλαίσια η συνέλευσή μας αποφάσισε στάσεις εργασίας από την Τρίτη 29 Οκτώβρη ως την Πέμπτη 31 Οκτώβρη και συγκέντρωση την Πέμπτη 31 Οκτώβρη το μεσημέρι έξω από το κτίριο Διοίκησης.

Δίνουμε ένα σημαντικό αγώνα που διαπαιδαγωγεί ένα σημαντικό μέρος του κλάδου μας στην αγωνιστική στάση, στις αξίες του συλλογικού αγώνα, στην αντίσταση, στην υπεράσπιση του δίκιου των εργαζομένων. Αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα πρώτα απ’ όλα από το δίκιο μας, αλλά και από τη στήριξη και την αλληλεγγύη που είχαμε κι έχουμε από μαζικούς φορείς, εργαζόμενους και συνδικάτα, από τη στήριξη των φοιτητών.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς των διδασκόντων, φοιτητών και εργαζομένων του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΑΤΕΙΘ να συμμετέχουν στη συγκέντρωσή μας την Πέμπτη 31/10 στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το κτίριο διοίκησης.

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης Παρασκευής 25/10/2013

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η γενική συνέλευση της Παρασκευής 25/10/2013 αποφάσισε ομόφωνα:

1. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας κατά της διαθεσιμότητας με αλλαγή στη μορφή πάλης: συγκεκριμένα, με 4ωρες στάσεις εργασίας από την Τρίτη 29/10 έως και την Πέμπτη 31/10/2013 από τις 11:00 πμ – 3:00 μμ.
2. Να καλέσουμε την Τετάρτη 30/10 στις 12:30 μμ σε συλλαλητήριο τους φοιτητικούς συλλόγους, εργαζόμενους και καθηγητές των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της πόλης μας.
>u>Απαιτούμε: Καμιά διαθεσιμότητα-απόλυση / Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία / Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
3. Να συνεχιστεί η προσπάθεια ενίσχυσης του απεργιακού ταμείου, με σκοπό τη στήριξη του νομικού αγώνα των συναδέλφων, σε πρώτη φάση, εκείνων που αντιμετωπίζουν άμεσα τη διαθεσιμότητα (καταργούμενες κατηγορίες/κλάδοι) ή την κατηγορία παράβασης καθήκοντος, επειδή κατά την απεργία δεν αυτοαπογράφηκαν ή δεν υπέβαλαν στοιχεία συναδέλφων, και σε επόμενη φάση, εκείνων που θα υποβληθούν σε μοριοδότηση.
4. Να προχωρήσουμε την Πέμπτη σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση λόγω της λήξης της θητείας του ΔΣ.
5. Μετά τον οικονομικό απολογισμό που θα γίνει την Πέμπτη να αποφασίσουμε το ύψος της οικον. στήριξης του νομ. αγώνα όλων των συναδέλφων από το Σύλλογο, με κριτήρια την ίση μεταχείριση, τις δυνατότητες του Ταμείου και το να μην αποκλειστεί κανείς από τις νομ. απαιτήσεις για οικονομικούς λόγους.
6. Να συνεδριάζει αυτές τις μέρες καθημερινά η Επιτροπή Αγώνα στις 11:00 στα γραφεία του Συλλόγου για την υλοποίηση των αποφάσεων της γεν. συνέλευσης.

(​Σημ.: Ανάλογα με τον χρόνο διεξαγωγής συνελεύσεων των άλλων συνδικαλιστικών οργάνων και για λόγους συντονισμού, θα μπορούσε εναλλακτικά το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη​ 31/10​)

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης Τρίτης 22/10/2013

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

H σημερινή γεν. συνέλευση:
(α) αποφάσισε με κατά πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας από αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου ως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
(β) προέτρεψε τους συναδέλφους να μην απογραφούν, και να συμπληρώσουν τη δήλωση που έστειλε τροποποιημένη σήμερα το πρωί η νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας.

Η Επ.Αγώνα θα συνεδριάσει αύριο στις 10 το πρωί στα γραφεία του συλλόγου με σκοπό την ανάληψη και άλλων πρωτοβουλιών ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης Παρασκευής 18/10/2013

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Η συνέλευση της Παρασκευής 18.10.2013 αποφάσισε, ενάντια στον εκβιασμό που μας επιβάλλει το Υπουργείο, τη συνέχιση της απεργίας τη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Οκτωβρίου, με στόχο να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση-διαθεσιμότητα, όπως κάνουμε με επιτυχία τις τελευταίες έξι εβδομάδες, αποκρούοντας τις νομοθετικές και άλλες ‘πρωτοβουλίες‘ της κυβέρνησης.

Τη συνέλευση ακολούθησε μια ογκώδης πορεία στους δρόμους της πόλης, μαζί με συλλόγους φοιτητών, εργαζομένων και ΔΕΠ από ΑΠΘ, ΑΤΕΙΘ και ΠΑΜΑΚ. Νέα συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ξανά την Τρίτη.

Ενημερώνουμε επίσης ότι τυπώθηκαν και διανέμονται τα κουπόνια του απεργιακού μας ταμείου. Σχετικά μπορείτε να ενημερωθείτε από τη συνάδελφο Βάσω Αγκαθίδου.

Όπως και κάθε μέρα, σας καλούμε τη Δευτέρα το πρωί στις 7 έξω από το Κτήριο Διοίκησης. Να είμαστε όλοι εκεί!

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης Τρίτης 15/10/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η μαζική γενική συνέλευση της Τρίτης 15/10/2013 αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την συνέχιση και περιφρούρηση της απεργίας για τις επόμενες τρεις μέρες (Τετάρτη 16 – Παρασκευή 18 Οκτωβρίου) επιβεβαιώνοντας την απαίτησή μας: καμιά απόλυση – καμιά διαθεσιμότητα. Η νέα αφίσα της απεργίας είναι διαθέσιμη εδώ. Επίσης αποφασίστηκε νέα συνέλευση την Παρασκευή.

Παράλληλα συμμετέχουμε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις-κινητοποιήσεις της Παρασκευής:
το μεσημέρι στις 12:30, στην πορεία όπου καλούμε να βαδίσουν μαζί μας και όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΑΤΕΙ.
το βράδυ, στις 8 στην προβολή ταινίας (The boy in the stripped pyjamas) και μετά τις 10:30 στο πάρτι οικονομικής ενίσχυσης της απεργίας μας στον πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής. Το σχετικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ

Επίσης ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης γενικής μας συνέλευσης (11.10.2013) συστάθηκε σωματειακή επιτροπή για τα νομικά θέματα που αφορούν τη διαθεσιμότητα. Απαρτίζεται από τις Έφη Τούμπα, Αναστασία Γεωργιάδου και Μελίνα Γρηγοράσκου.

Θα ενημερωθείτε με άλλα μηνύματα για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται και για ό,τι άλλο χρειαστεί ανάλογα με τις εξελίξεις και τις ανάγκες.

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 11/10/2013

Η μαζική Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 11/10 ​αποφάσισε τα παρακάτω:

– Νέα 48ωρη απεργία (με μεγάλη πλειοψηφία) για τις 14-15/10 καθώς και περιφρούρησή της. Η Σχετική αφίσα είναι διαθέσιμη εδώ.
– Σύσταση 3μελούς επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τα διαδικαστικά, νομικά κτλ θέματα για την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης με σκοπό την οικονομική στήριξη του αγώνα μας.
– Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε ο σύλλογος να προσφύγει νομικά στο ΣτΕ για την προσβολή της ΚΥΑ.

Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα κείμενο συμπαράστασης που έγραψε η επιτροπή αγώνα του συλλόγου, για τους συναδέλφους μας που κατέχουν θέσεις ευθύνης και στοχοποιούνται τρομοκρατικά και άδικα από τις εισαγγελικές παρεμβάσεις που παρήγγειλε ο υπουργός Παιδείας​.

Συνάδελφοι, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για δράσεις τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με την επιτροπή αγώνα. Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε και πάλι να δώσουμε όλοι το δυναμικό παρών την Δευτέρα το πρωί (από τις 7.00) κάτω από το κτήριο διοίκησης για να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε την απεργία μας. Να είμαστε όλοι εκεί.

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 09/10

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στην μαζική Γενική ​Συνέλευση της 9/10 ​εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11/10. Η σχετική αφίσα είναι διαθέσιμη εδώ.

Τέθηκε επίσης σε ψηφοφορία η πρόταση ​συναδέλφου ​για την συναίνεση του συλλόγου στην συλλογή των στοιχείων που ζητά το υπουργείο προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι​​, η οποία καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Τέλος, αποφασίστηκε η διεξαγωγή νέας γενικής συνέλευσης την Παρασκευή 11/10 (για τον τόπο και το χρόνο θα ειδοποιηθείτε με νέα ανακοίνωση)

​Στη γενική συνέλευση βρέθηκαν εκπρόσωποι 5 φοιτητικών συλλόγων που μας μετέφεραν τις αποφάσεις-ψηφίσματα συμπαράστασης των γενικών συνελεύσεων τους. Δείτε τα σχετικά κείμενα ψηφιοποιημένα, από τον σύλλογο φοιτητών Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων και Φιλολογίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ​ογκώδης συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο διοίκησης και πορεία στους δρόμους της πόλης από διοικητικούς του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, φοιτητές και καθηγητές. Ενυπωσιακή ήταν η παρουσία του μπλοκ της Παιδαγωγικής Σχολής, που συμμετείχε μαζικά στην πορεία με καθηγητές, διοικητικούς υπαλλήλους και φοιτητές.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 7 το πρωί έξω από το κτήριο Διοίκησης.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης – ανοιχτές συζητήσεις 07-08/10/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων Ε.Σ.Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ. και Σ.Δ.Ε.Π. του Πα.Μακ., όπως και των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού, Ε.Τ.Ε.Π. και Ε.Ε.Δ.Ι.Π. του Α.Π.Θ., η οποία έγινε στις 3/10, αποφασίστηκαν οι παρακάτω κοινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας μας για το μέτρο της διαθεσιμότητας:

– Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, στις 18:30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων με θέμα «Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο σε κρίση: μεταρρύθμιση ή απορρύθμιση» και ομιλητές τους Β. Καρακωστάνογλου (ΝΔ), Τ. Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ), Φ. Τσαλίδη (ΑΝΕΛ), Γ. Τσιλιγκιρίδη (ΚΚΕ) και Κ. Χρυσάφη (ΠΑΣΟΚ).

– Την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, στις 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Οι επιπτώσεις της διαθεσιμότητας στη λειτουργία του Α.Π.Θ.». Την συζήτηση θα προλογίσουν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων του ΑΠΘ που θα κάνουν από μια εισαγωγική τοποθέτηση και μετά θα υπάρχει χρόνος για σχόλια και ερωταπαντήσεις με το κοινό, στο οποίο εκτός από τα μέλη του συλλόγου μας ελπίζουμε να δούμε και πολλούς καθηγητές (που ούτως η άλλως θα είναι σε απεργία), μέλη ΕΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ, καθώς και φοιτητές.

Είναι περιττό να πούμε ότι θα είναι καλό να παρακολουθήσουμε και τις δύο συζητήσεις μια και μας αφορούν άμεσα!
Ειδικά για την εκδήλωση της Τρίτης, εφόσον θα είμαστε ΗΔΗ από το πρωί κάτω από το κτήριο Διοίκησης και θα περιφρουρούμε την απεργία μας, θεωρούμε αυτονόητη την μαζική παρουσία μας στην μεσημεριανή συζήτηση.

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 4/10/2013

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

H Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 4/10 αποφάσισε μεταξύ άλλων:
Νέα τριήμερη απεργία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τετάρτη 9/10.
Η σχετική αφίσα είναι διαθέσιμη εδώ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση από τις 7 πμ της Δευτέρας μπροστά στο κτήριο Διοίκησης, ώστε να περιφρουρήσουμε την απεργία μας.

Νέα Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/10. Για τον χώρο και την ώρα θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Για τις εκδηλώσεις της ερχόμενης εβδομάδας στα πλαίσια της απεργίας μας, θα σταλεί χωριστή ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι θα συμμετέχουμε το Σάββατο 5/10 στις 7μμ στη συναυλία στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά «για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ» ενημερώνοντας τον κόσμο και μοιράζοντας υλικό του συλλόγου.

Eνημέρωση από την Επιτροπή Αγώνα για μελλοντικές δράσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

η Επιτροπή Αγώνα για το προσεχές διάστημα αποφάσισε:
1. να διοργανωθεί την ερχόμενη Τρίτη 8 Οκτωβρίου το πρωί νέα εκδήλωση ενημέρωσης σε συνεργασία με άλλους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας (ΕΣΔΕΠ, φοιτητικούς συλλόγους) με θέμα τα βαθιά πλήγματα που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση,
2. να δημιουργηθεί ένα μικρό βίντεο με θέμα τα προβλήματα του ΑΠΘ και την περαιτέρω υποβάθμιση που θα επιφέρει η διαθεσιμότητα,
3. να συμμετέχουμε το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά, στη Συναυλία για ‘μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ‘ που διοργανώνεται από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, συνομιλώντας με τον κόσμο, ενημερώνοντας και μοιράζοντας σχετικό υλικό του Συλλόγου.

Ενημερώνουμε επίσης ότι αύριο το πρωί φορείς και σωματεία που έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ θα καταλήξουν με πορεία στο χώρο του ΑΠΘ σε ένδειξη συμπαράστασης για τον δίκαιο αγώνα μας. Η παρουσία όλων μας και αύριο στο κτίριο της Διοίκησης (με μπλουζάκια-καπέλα αν γίνεται) είναι επιβεβλημένη.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση με λεπτομέρειες για κάποιες από τις δράσεις.

Για την Επιτροπή Αγώνα