Monthly Archives: Ιούνιος 2014

«Αξιολόγηση»: Γεν. Διευθυντές και Διευθυντές ΑΠΘ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

ακολουθεί ενημέρωση από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη με τους δ/ντες και γεν. δ/ντες του ιδρύματός μας:
——————————————————-

Μετά από πρόσκληση του ΔΣ του συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Γεν. Διευθυντές και Διευθυντές του πανεπιστημίου μας, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κεν. Βιβλιοθήκης. Το θέμα της συζήτησης ήταν η «αξιολόγηση» των δ. υ. σύμφωνα με τον ισχύοντα νέο νόμο (4250/14).

Επισημάναμε (από μέρους του ΔΣ) τις σημαντικότερες προβληματικές προβλέψεις του, δηλαδή την απαίτηση για το 15% των συναδέλφων που πρέπει να βαθμολογηθεί ως ανεπαρκές (και κατά συνέπεια να υποστεί μισθολογική καθήλωση, αναγκαστική κινητικότητα ή και απόλυση), τον επιμερισμό του ποσοστού αυτού στις οργανικές μονάδες του ιδρύματος (και τη δυνατότητα που δίνεται με αυτόν τον τρόπο κατάργησης ή και ιδιωτικοποίησης τμημάτων του ιδρύματος), τη διαφορετική κατανομή βαθμολογίας που ισχύει για τη βαθμίδα του διευθυντή και πάνω.

Αναπτύξαμε τη γενικότερη εκτίμηση ότι ο εν λόγω νόμος, σε συνδυασμό με τον επανέλεγχο των αοριστικοποιήσεων, το νέο μισθολόγιο που επίκειται και την κατάρτιση των νέων οργανισμών, δείχνουν σε μια κατεύθυνση συρρίκνωσης – μετάλλαξης του δημόσιου πανεπιστημίου (αλλά και του δημοσίου γενικότερα), με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Τους καλέσαμε να μην εφαρμόσουν τα όσα προβλέπει ο νόμος, ανάλογα με τα όσα καθήκοντα αντιστοιχούν στη θέση του καθενός.

Εκ μέρους τους (των Γεν. Διευθυντών – Διευθυντών) εκφράστηκαν διάφοροι προβληματισμοί για τη δυνατότητα εφαρμογής του νόμου (αφού διάφορα προαπαιτούμενα όπως το καθηκοντολόγιο, η στοχοθεσία κλπ δεν ικανοποιούνται) αλλά και για την ανάγκη ύπαρξης ενός αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης. Από την πλευρά κάποιων διευθυντών εκφράστηκε η απροθυμία εφαρμογής του νόμου αφού λόγω υποστελέχωσης και εντατικοποίησης της δουλειάς και λόγω της στενής συνεργασίας με τους υφισταμένους τους αδυνατούν να κατατάξουν κάποιους από αυτούς ως ανεπαρκείς.

Συμφωνήσαμε στην εκτίμηση ότι το κρίσιμο στάδιο από το οποίο θα φανεί αν θα προχωρήσει η εφαρμογή του μέτρου ή όχι εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και συγκεκριμένα από το πόσοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του συλλόγου, υποβάλλοντας τα φύλλα αξιολόγησης στο ΔΣ και όχι στους προϊσταμένους τους.

30.6.2014: Στάση εργασίας, συγκέντρωση, γενική συνέλευση

30.6.2014 Ανακοίνωση

27.6.2014: Συνεδρίαση ΔΣ

23.6.2014: Γεν. Συνέλευση

Η εξ αναβολής συνέλευση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 23/6, στις 12:30 μμ στο αμφιθέατρο της κεν. Βιβλιοθήκης.

16.6.2014: Γενική Συνέλευση , 18.6.2014: στάση εργασίας, 19 & 20.6.2014: απεργία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Μετά τις σημερινές αρνητικες εξελίξεις και την απόφαση σε επίπεδο κορυφής (Σαμαρά-Βενιζέλου) σύμφωνα με την οποία σε κινητικότητα θα ενταχθούν 600 διοικητικοί υπάλληλοι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αύριο στις 13.00 με απόφαση που ελήφθη απο το Δ.Σ . Το θέμα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και θεωρούμε εντελώς αναγκαία τη μαζική συμμετοχή μας έτσι ώστε να υπάρχει απαρτία και να ληφθούν αποφάσεις.
Ο χώρος της συνέλευσης θα ορισθεί αύριο το πρωί.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους στη αυριανή κρίσιμη συνέλευση

15.6.2014

Το δ.σ του συλλογου

Αποφάσεις γ.συνέλευσης

η σημερινή Γενική Συνέλευσή μας αποφάσισε, μετά τις ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας, την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 18 Ιουνίου από τις 9.00 πμ  έως τη 1:00 μμ και συγκέντρωση στο κτ. Διοίκησης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο για τις εξελίξεις στο ζήτημα της διαθεσιμότητας (με αφορμή το 3ο θέμα της συνεδρίασης, που αφορά τις εντάξεις συναδέλφων σε κλάδους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ).
Επίσης αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Ιουνίου με συγκέντρωση των εργαζομένων από τις 7 το πρωί (πριν την έναρξη της βάρδιας) έξω από το κτίριο Διοίκησης. Την Πέμπτη το πρωί  θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου και την Παρασκευή το απόγευμα θα συμμετέχουμε σε συλλαλητήριο με άλλους φορείς (θα ακολουθήσει νέο μήνυμα με τον ακριβή τόπο και χρόνο).Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση.
Τέλος, ψηφίστηκε η συμμετοχή μας σε συλλαλητήριο αύριο στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου με άλλους φορείς που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους διαθέσιμους  επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις  να στηρίξουν μαζικά τις κινητοποιήσεις.

Καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

11, 12, 13.6.2014: Απεργία, κάθοδος στην Αθήνα , συγκέντρωση

 

Φωτογραφία από την πορεία στην Αθήνα https://drive.google.com/file/d/0B8Nny3i2gvzccFFMM3NpNmpSWkh6VmVLRFFtMTdGU0N6VGpj/edit?usp=sharing

10.6.2014: Γενική Συνέλευση

prosklisi syneleusis 10.6

Αποφάσεις

στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα εγκρίθηκε η συμμετοχή στην 3ήμερη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία, εμπλουτισμένη με τις εξής δράσεις:

– Αύριο Τετάρτη 11.6.2014: μετάβαση στην Αθήνα και συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και την πορεία προς το ΥΔΜΗΔ.
Όσοι συνάδελφοι δεν κατέβουν στην Αθήνα, συγκεντρώνονται από τις 9 το πρωί στο κτίριο Διοίκησης, αξιοποιούν την απεργία για περιοδείες σε όλες τις υπηρεσίες, για ενημέρωση και συλλογή υπογραφών κατά της αξιολόγησης, της νέας ‘δεξαμενής’ για απολύσεις συναδέλφων.

-Πέμπτη 12.6.2014: συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης και παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο  που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, με αίτημα την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος για την Παρασκευή 13.6.2014.

-Παρασκευή 13.6.2014, τελευταία μέρα διαθεσιμότητας για τους συναδέλφους που ανήκουν στους καταργούμενους κλάδους: κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις με συγκέντρωση από τις 7 το πρωί έξω από το κτίριο διοίκησης. Νεκρώνουν όλες οι υπηρεσίες.

Για το ΔΣ

3.6.2014 : Συνεδρίαση ΔΣ