Monthly Archives: Οκτώβριος 2015

19.10.2015 : Αποστολή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Το ΔΣ  χαιρετίζει τα μέλη του Συλλόγου και της υπόλοιπης πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες,
όσους πρόσφεραν τα διάφορα είδη, μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες,
όσους όλες αυτές τις μέρες ξεχώρισαν και συσκεύασαν τον εντυπωσιακό όγκο υλικού που συγκεντρώθηκε,
και όσους συμμετείχαν στην προχθεσινή 7ωρη αποστολή διανομής στην Ειδομένη.
Η πρωτοβουλία αυτή εκτός από την πρακτική βοήθεια που πρόσφερε σε ανθρώπους αυτής της γειτονιάς του πλανήτη, που χειμάζεται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους,
πρόσφερε, και από το χώρο μας, μια απόδειξη ότι, στον αγώνα κόντρα στο σκουλήκι του ρατσισμού, η ανθρωπιά υπερισχύει,
έβαλε ένα λιθαράκι στην αλληλεγγύη και την έμπρακτη φιλία ανάμεσα στους λαούς, στο μόνο πράγμα δηλαδή που μπορεί να θωρακίσει το λαό μας απέναντι στα απειλητικά σύννεφα που μαζεύονται γύρω μας.
21.10.2015
Λίγες αναμνηστικές φωτογραφίες από την αποστολή:

 

 IMG_20151019_131934   IMG_20151019_132230IMG_20151019_133252 IMG_20151019_131946IMG_20151019_174327IMG_20151019_132227

 

18.10.2015: Εκδρομή στην Αιανή

9.10.2015: Συνέντευξη τύπου για τις συνδικαλιστικές διώξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στις 12 Οκτώβρη 2015 παραπέμπονται σε δίκη τρία (3) μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οκτώ (8) μέλη των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ και τρία (3) μέλη του Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ. Η κατηγορία είναι ότι κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του κλάδου μας ενάντια στη διαθεσιμότητα, «με πρόθεση δεν συμμορφώθηκαν» προς την απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία για την 25η και την 26η Νοεμβρίου του 2013 και «απείχαν των υπηρεσιακών τους καθηκόντων συμπαρασύροντας στην αποχή τους αυτή και την πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων, μελών των Συλλόγων τους». Καταγγέλλουμε αυτές τις διώξεις ως συνδικαλιστικές, γιατί είναι διώξεις που βάζουν στο στόχαστρο εκλεγμένους συνδικαλιστές και μέλη σωματείων, οι οποίοι δρούσαν σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων. Καταγγέλλουμε αυτές τις διώξεις ως πολιτικές, γιατί:  πολιτική ευθύνη υπάρχει τόσο στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τις ξεκίνησε όσο και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τις συνεχίζει.  συνδέονται με το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται, το πανεπιστήμιο της αγοράς, όπου δεν χωράνε συνδικαλιστικές ελευθερίες, διεκδικήσεις, δικαιώματα για φοιτητές κι εργαζόμενους.  επιδιώκουν να προετοιμάσουν το δρόμο για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, στην κατεύθυνση περιορισμού ή και πλήρους κατάργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ειδικά του δικαιώματος στην απεργία  επιχειρούν να κάμψουν την αντίδραση των εργαζομένων στα νέα μέτρα-λαιμητόμο, όπως χρόνια έκαναν οι διάφορες (συγ)κυβερνήσεις σέρνοντας στα δικαστήρια τους αγωνιζόμενους απεργούς ναυτεργάτες, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στο μετρό, στήνοντας αγροτοδικεία και μαθητοδικεία. Δηλώνουμε ότι και αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό. Καλούμε διδάσκοντες, φοιτητές, εργαζόμενους, μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο, να καταδικάσουν τη δίωξη. Απαιτούμε από τη νέα συγκυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των εργαζομένων στα πανεπιστήμια. Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε η Ομοσπονδία του κλάδου μας για τις 12 Οκτώβρη. Καλούμε στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει ο Σύλλογός μας την Παρασκευή 9 Οκτώβρη στις 10:00 πμ στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη, 8/10/2015

12.10.2015: απεργία ΟΔΠΤΕ για τις συνδικαλιστικές διώξεις για τη διαθεσιμότητα

1/10/2015: Παρέμβαση για την επιστροφή των συναδέλφων της 1ης διαθεσιμότητας

Στη συνάντηση με την κ. αντιπρύτανη συζητήθηκαν τα παρακάτω:
Με δυο τρόπους μπορεί το πανεπιστήμιο να επιδιώξει να τους φέρει πίσω – α) με μετάταξη και β) αξιοποιώντας τη γενική κινητικότητα που (ξανα)εξήγγειλε πρόσφατα ο Βερναρδάκης. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η πρώτη διαδικασία, εφόσον ξεκινήσει (αυτό εξαρτάται επί της ουσίας από τις «διαθέσεις» του φορέα προέλευσης), δίνει καλύτερες πιθανότητες στους ενδιαφερόμενους να είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν τις θεσεις στο ΑΠΘ με καλύτερους όρους. Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουμε από αυτό. Έγινε καταγραφή των ενδιαφερόμενων (ονόματα, ειδικότητες).  Τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν ώστε να απαντηθεί το ερώτημα αν οι κενές θέσεις που έχει το ΑΠΘ (λόγω συνταξιοδοτήσεων) αντιστοιχούν στις ειδικότητες των συναδέλφων. Αν η απάτηση είναι θετική, τότε θα επιδιώξουν συνάντηση με το ΔΣ του Παπάφειου, στην οποία μπορεί να καλέσουν και το ΔΣ του Συλλόγου.

29.9.2015: Γενική Συνέλευση

Ανακοίνωση 97 – 29.9.2015-ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (1)

18.10.2015: Εκδρομή στην Αιανή

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Αιανή Κοζάνης στις 18 Οκτωβρίου 2015.
Την ξενάγησή μας στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο θα πραγματοποιήσει η αρχαιολόγος και υπεύθυνη του Μουσείου κ. Γ. Καραμήτρου.
Το κόστος της εκδρομής θα είναι 5 ευρώ ανά άτομο, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα κίνησης των λεωφορείων του ΑΠΘ που θα μας μεταφέρουν (ώρα αναχώρησης 8 πμ και ώρα επιστροφής 8 μμ).
Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στη συνάδελφο Αναστασία Στεργίου, στον 5ο όροφο του κτηρίου διοίκησης (Οικονομ. Υπηρεσία, Τμήμα Μισθοδοσίας).

Για το ΔΣ

 πρόγραμμα εκδρομής
8 πμ  αναχώρηση από το ταχυδρομείο του ΑΠΘ
11 πμ  άφιξη ατην Αιανή, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο
2-4 μμ  φαγητό στην Αιανή
5:30 μμ  καφές στη Βέροια, στη γραφική συνοικία της Μπαρμπούτας
7 μμ  αναχώρηση από Βέροια
8 μμ   άφιξη στο ταχυδρομείο του ΑΠΘ

Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι συνημμένο θα βρείτε το κάλεσμα του ΔΣ για έκφραση αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ειδομένη του Κιλκίς, με τη συλλογη ειδών πρώτης ανάγκης. Επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να το σηκώσει μόνο του το ΔΣ, χρειάζεται η συμμετοχή αρκετών συναδέλφων προκειμένου να οργανωθεί και να ολοκληρωθεί με άρτιο τρόπο. Όσοι – όσες επιθυμείτε να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια παρακαλείστε να στείλετε σχετικό mail (στο ds-dp@auth.gr) σημειώνοντας και το κινητό σας τηλέφωνο στο ως αύριο (Τρίτη 29/9/15) το μεσημέρι.
για το ΔΣ, ο Πρόεδρος, Γ. Κουρμούλης

 

Ανακοίνωση για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Η διαδικασία συγκέντρωσης του υλικού θα πραγματοποιηθεί: από την Πέμπτη 1-10-2015 έως την Πέμπτη 8-10-2015, ώρες από τις 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., στο ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (δίπλα από το Κυλικείο), από μέλη του Συλλόγου μας.

Παρακαλούμε να προσφέρετε ότι  μπορείτε από τα ακόλουθα είδη:

•    Μπάρες δημητριακών- παστέλια
•    Χουρμάδες (ή άλλα ξηρά φρούτα)
•    Φρυγανιές-γαλέτες
•    Μπισκότα-κρουασάν
•    Ατομικοί χυμοί
•    Γάλατα εβαπορέ μικρές συσκευασίες
•    Κονσέρβες (όσπρια, ντολμαδάκια, ψάρια – ΟΧΙ ΚΡΕΑΣ)
•    Χαρτί υγείας
•    Μωρομάντηλα – μαντηλάκια καθαρισμού ( μόνο μικρές συσκευασίες)
•    Χαρτομάντηλα
•    Σερβιέτες
•    Οδοντόβουρτσες-Οδοντόκρεμες
•    Σαπούνια
•    Βρεφικές τροφές σε βαζάκι (ΟΧΙ ΚΡΕΑΣ)
•    Μαύρες σακούλες σκουπιδιών
•    Πλαστικά κουτάλια-πιρούνια

​​Παρακαλούμε να περιοριστείτε αυστηρά στα παραπάνω είδη.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή δεν θα παραλαμβάνει είδη ρουχισμού και υγειονομικό υλικό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας

29.9.2015: Γενική συνέλευση

Ανακοίνωση 97 – 29.9.2015-ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

28.9.2015: Συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη των αδελφών συλλόγων για τις συνδικαλιστικές διώξεις