Monthly Archives: Δεκέμβριος 2016

13/12/2016 Γενική συνέλευση

προσκληση  γενικής συνέλευσης

στην προηγούμενη γενική  συνέλευση το σώμα αποφάσισε να συμμετέχουμε στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ με παρατηρητές. Στην επόμενη συνεδρίασή του το ΔΣ αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) οι παρατηρητές να είναι δύο και μάλιστα ένας από την κάθε παράταξη που εκπροσωπείται στο ΔΣ. Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν η Κ. Τσαλακανίδου από τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία και ο Χ. Γκαραγκούνης από την ΕΑΑΚ.  Οι παρατηρητές κατέγραψαν την εμπειρία τους στα παρακάτω  συνημμένα αρχεία:Τσαλακανίδου Καραγκούνης

8/12/2016 Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία

7/12/2016 Συνεδρίαση ΔΣ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Καλημέρα,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη 7-12-2016 και ώρα 10:00 π.μ.,στα γραφεία του Συλλόγου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ένταξης διοικητικών υπαλλήλων σε   θέσεις ΕΤΕΠ
2. Παιδική γιορτή (8-1-2017)
3. Ενημέρωση του ΔΣ από τους Παρατηρητές στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ (19-20/11/2016)
4. Απεργία 8-12-2016
5. Αιτήσεις – Προτάσεις
Ο Γ.Γραμματέας
Ν.Γρηγοριάδης

2/12/2016 Ενημέρωση για τις οδηγίες της πρυτανείας για την ένταξη στον κλάδο ΕΤΕΠ και τις αντιδράσεις του Συλλόγου

Συνάδελφοι

την Τετάρτη το πρωί έφτασε η πληροφορία στο ΔΣ για την κυκλοφορία εγγράφου (βλ. συνημμένο) από την Πρυτανεία προς τους κοσμήτορες και τους Προέδρους Τμημάτων με οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την ένταξη συναδέλφων σε θέσεις ΕΤΕΠ.
Ακολούθησε το ίδιο μεσημέρι παράσταση και διαμαρτυρία του ΔΣ στην αν. πρύτανη κ. Πατάκα γιατί με το συγκεκριμένο έγγραφο θεωρούμε ότι οι προϋποθέσεις που μπαίνουν είναι παράλογες, είτε γιατί δεν έχουν καμιά σχέση με ό,τι θεωρείται ως σήμερα έργο του κλάδου των ΕΤΕΠ , είτε γιατί στηρίζονται σε αυθαίρετες ερμηνείες του πρόσφατου νόμου, είτε γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν.
Την Πέμπτη το πρωί εσπευσμένα έγινε μια συνάντηση της Σωματειακής Επιτροπής με όσους κατάφεραν να έρθουν και καταλήξαμε στα σημεία που έπρεπε να αναδειχθούν στη χθεσινή Σύγκλητο.
Στη Σύγκλητο το απόγευμα συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του Συλλόγου ( ο Πρόεδρος του Συλλόγου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενημερωτικά, βρίσκονται στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα και ο επικεφαλής της Σωμ. Επιτροπής είχε υποχρεώσεις στο εργαστήριο).
Στις ομιλίες τους έγινε μια εισήγηση στο θέμα της ένταξης γενικά, διαβάστηκε στη συνέχεια το (επίσης συνημμένο) νέο υπόμνημα της Σωματειακής Επιτροπής (για τις απαράδεκτες Οδηγίες που κυκλοφόρησαν) και διευκρινίστηκαν πολλά επιμέρους ερωτήματα. Μας ζητήθηκε να θέσουμε (εμείς οι δυο, εκείνη την ώρα, χωρίς απόφαση γεν. συνέλευσης ή ΔΣ) άλλα/επιπλέον κριτήρια για την εφαρμογή του νόμου. Απαντήσαμε ότι αφενός δεν δικαιούμαστε να διατυπώνουμε μόνοι μας θέσεις χωρίς αποφάσεις από τα όργανα του Συλλόγου (ΔΣ και Γεν. Συνέλευση) και ότι από τη στιγμή που είναι προφανές ότι πρόκειται απλώς για  μια διαδικασία απόρριψης συναδέλφων ώστε να φτάσουμε σε έναν επιθυμητό αριθμό, δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία με τη συμμετοχή μας.
Στη συνέχεια μας ζητήθηκε να αποχωρήσουμε για να ψηφίσουν.
Είμαστε σε αναμονή της (επίσημης ελπίζουμε αυτή τη φορά) ενημέρωσης για το τελικό κείμενο οδηγιών που ψήφισε η Σύγκλητος.
Επειδή προφανώς όποια και να είναι η απόφαση της Συγκλήτου ο Σύλλογος εξακολουθεί να στηρίζει το αίτημα των ενδιαφερόμενων για ένταξη, σύμφωνα με τις ήδη διατυπωμένες θέσεις του Συλλόγου, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα συνεδρίαση του ΔΣ για να αποφασίσει σύγκληση γενικής συνέλευσης, ενώ προγραμματίζεται και επίσκεψη της σωμ. επιτροπής στο Υπουργείο.

Για το ΔΣ

υπόμνημα  νέο σωματειακής επιτροπής

οδηγίες εφαρμογής αρ. 66, Ν4415/2016

28/11/2016 Ενημερωση για παιδική γιορτή

Συνάδελφοι /ισσες
ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους εργαζομένων του Πανεπιστημίου, πρόκειται να διοργανώσει μία πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, 
με βράβευση και δώρα στην αρχή για τα παιδιά που την προηγούμενη σχολική χρονιά αρίστευσαν στο Γυμνάσιο-Λύκειο ή πέρασαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ  
και στη συνέχεια με ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα και δώρα για τα μικρότερα παιδιά (ηλικίας 0-12 ετών) .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στις 8/1/2017 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
Όσοι συνάδελφοι θέλουν να βραβευτούν τα παιδιά τους θα πρέπει να στείλουν απλά αντίγραφα των επαίνων/αριστείων ή απλές βεβαιώσεις σπουδών από το αντίστοιχο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ 
στη συνάδελφο Αναστασία (Σούλα) Στεργίου (τηλ: 997950, fax: 997952, mail: asterg@math.auth.gr). 
Όσοι θέλουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στη γιορτή για τα μικρότερα παιδιά θα πρέπει να επικοινωνήσουν  
με τη  συνάδελφο Φωτεινή (Φένια) Βελδεμίρη (τηλ: 995698, mail: fveldemi@civil.auth.gr), δηλώνοντας την ηλικία ( 0-3,  4-6,  7-9,  10-12 ) και το φύλο των παιδιών. 
Παρακαλούμε  μ έ χ ρ ι  τ ι ς  1 0 / 1 2 / 2 0 1 6  να έχετε επικοινωνήσει με τις/τους αντίστοιχους συναδέλφους.
Για την επιτροπή διοργάνωσης της Παιδικής γιορτής

23/11/2016 Ενημέρωση για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

24/11/2016: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

19-20 /11/2016 Συμμετοχή με παρατηρητές στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ