Monthly Archives: Μάρτιος 2017

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΘ

ΠΡΟΣ
Τα μέλη των Συλλόγων:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΕΣΔΕΠ, ΣΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Ο Σύλλογός μας, μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Τουρνουά Αντισφαίρισης (Τένις) κατά την περσινή χρονιά, με τη συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων και ΕΔΙΠ, ανακοινώνει την έναρξη και του 2ου Τουρνουά, το οποίο απευθύνεται πλέον σε όλους τους Συλλόγους εργαζομένων στο ΑΠΘ, με την φιλοδοξία να πάει ακόμα καλύτερα. Θεωρούμε ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες συμβάλλουν στη σύσφιξη των σχέσεων των μελών, από συλλόγους που προέρχονται από διαφορετικές σχέσεις εργασίας, όμως αποτελούν όλοι μέλη της ίδιας Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Ευελπιστούμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σας και αναμένουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες από τους άλλους Συλλόγους του Πανεπιστημίου. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Εποπτείας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεών της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Υ.Γ. (1) Παρακαλούνται οι Σύλλογοι στους οποίους απευθύνεται η σχετική πρόσκληση να την κοινοποιήσουν στα μέλη τους.
(2) Συνημμένη θα βρείτε την αίτηση συμμετοχής που θα στείλετε στο mail dthessal@ad.auth.gr, καθώς και σχετικές πληροφορίες.

2o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΘ

Εκδρομή στους Δελφούς

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Το ΔΣ αποφάσισε στο τελευταίο ΔΣ να οργανώσει μια εκδρομή (με διανυκτέρευση) σε Δελφούς-Γαλαξείδι-Δίστομο στις 20-21 Μαϊου 2017. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός συμμετοχών (40-50 άτομα – ο περιορισμός έχει σχέση με το κόστος των λεωφορείων, ώστε να μην επιβαρυνθεί το ταμείο του Συλλόγου) ως τις 28/4/2017 (η προθεσμία αφορά το ξενοδοχείο). Θα ξεναγηθούμε στους Δελφούς (http://odysseus.culture.gr/h/1/gh155.jsp?obj_id=3404) και στο Δίστομο και θα επισκεφθούμε το Γαλαξείδι.Θα σταλεί νέο μήνυμα με το πρόγραμμα αναλυτικότερα. Θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο Nidimos στους Δελφούς (http://www.nidimoshotel.gr/en/). Οι τιμές για το ξενοδοχείο είναι σύμφωνα με την προσφορά που δόθηκε στον Σύλλογο (με πρωϊνό σε μπουφέ)  «Ενήλικες : 23    ανά άτομο ανά διανυκτέρευση  σε   δίκλινο ή τρίκλινο   δωμάτιο.Παιδιά έως 2 ετών : προσθήκη babycot (max: 2 babycots) – δωρεάν. Παιδιά  2 ετών – 12 ετών : χρήση extra bed –  χρέωση  15  ανά άτομο ανά διανυκτέρευση. Παιδιά άνω 12 ετών :  χρέωση 23€  ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.” Επιπλέον θα πρέπει να υπολογίσετε στην τιμή το λεωφορείο:22 ευρώ, οι ενήλικες12 ευρώ, τα παιδιά ως 12 ετών Παρακαλούμε όσοι/ες ενδιαφέρεστε να επικοινωνήσετε με τη συνάδελφο Αναστασία (Σούλα) Στεργίου στη Γραμματεία του Μαθηματικού στο email asterg@math.auth.gr  ή στο τηλ. 2310 997950Επειδή στις 28/4 θα πρέπει με την οριστική κράτηση των δωματίων να πληρωθεί και το 25%, θα πρέπει ως τότε να έχετε πληρώσει και το αντίστοιχο ποσό.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

 

Έναρξη μαθημάτων αγγλικών

Αγαπητές /αγαπητοί συνάδελφοι,
το ΔΣ του Συλλόγου απευθύνθηκε στο Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ προκειμένου αυτό να αναλάβει την οργάνωση μαθημάτων ξένων γλωσσών, στα οποία τα μέλη του συλλόγου θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή και ειδικές τιμές για τη συμμετοχή τους. Μετά την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών και από το Γραφείο Διά Βίου Μάθησης, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, τα μαθήματα αγγλικών σε προχωρημένο επίπεδο (Γ1) αρχίζουν μέσα στον Απρίλιο (27/4) και σύντομα θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα γερμανικών και ιταλικών για αρχάριους. Η σχετική προκήρυξη για συγκέντρωση αιτήσεων για διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Γ1 έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Διά Βίου Μάθησης : http://diaviou.auth.gr/cflt_eng .
Για τα μαθήματα που θα γίνουν στην τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά (και θα ολοκληρωθούν ως τις 30/6/2017) η προτεραιότητα στην επιλογή και η ειδική τιμή θα ισχύσει μόνο για τους/τις συναδέλφους που είχαν δηλώσει συμμετοχή εξαρχής στον Σύλλογο.
Όμως όσοι/ες συνάδελφοι δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή και το αποφασίσουν εκ των υστέρων, μπορούν να συμμετέχουν σύμφωνα με τους γενικούς όρους της προκήρυξης και να υποβάλλουν την αίτησή τους στο http://diaviou.auth.gr/application_form_cflt_eng . Τα μαθήματα θα επαναληφθούν και την επόμενη χρονιά, το φθινόπωρο, και όσα μέλη του Συλλόγου ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τότε με τους ειδικούς όρους,
μπορούν να στείλουν σχετικό αίτημα στο ds-dp@auth.gr . Τέλος, ιδιαίτερα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφους Ιωάννα Δόντσιου, Ιωάννα Δουλιάκα και Έλενα Κουτούση, για τον αγώνα δρόμου που έκαναν, προκειμένου τα μαθήματα να αρχίσουν από φέτος , παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.
Για το ΔΣ του Συλλόγου

21-3-2017 Γενική Συνέλευση

42- 16.3.2017-ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Πρόσκληση

20-3-2017 συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ν. Βαρσακέλη

ώρα 12 με θέμα τους συμβασιούχους της ΕΑΔΠ

17/3/2017 ενημέρωση των συμβασιούχων από το ΔΣ

Συνάδελφοι,
Σήμερα στις 3:30 μμ στο αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης θα γίνει ενημέρωση των συμβασιούχων από το ΔΣ σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Λαόπουλο   με αφορμή το θέμα των εισφορών τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις επόμενες ενέργειες του συλλόγου. Προσκαλούμε όλους και όλες τους/τις ενδιαφερόμενους/ες συναδέλφους να παρευρεθούν.
Για το ΔΣ

17/3/2017 Στάση εργασίας για τις συνδ. διώξεις εναντίον του Προέδρου Γ. Κουρμούλη

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

με την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου την  Παρασκευή έκλεισε ένας κύκλος διώξεων που αφορούσαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, την άνοιξη του ’12. Με «αυτεπάγγελτες» προκαταρκτικές εξετάσεις του εισαγγελέα που μας οδήγησαν τελικά σε ακροατήριο, παράχθηκαν 4 δίκες. Οι βασικές κατηγορίες – «Διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης» και «παράνομη βία» – συνέθεταν ένα σαθρό κατηγορητήριο που δεν μπορούσε να συγκαλύψει τις προθέσεις αυτών που εμπνεύστηκαν τις διώξεις, δηλαδή τη στοχοποίηση της αντίθετης άποψης και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Τελικά δυο υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο και για τις άλλες δυο υπήρξε αθωωτική απόφαση.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που βρέθηκαν στα δικαστήρια και την προηγούμενη Παρασκευή, είτε στο ακροατήριο είτε ως μάρτυρες, είχε βαρύνουσα σημασία και για την έκβαση της δίκης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δείχνει το δρόμο: Είναι η απάντηση των εργαζόμενων στους νόμους και στα νομοσχέδια που στόχο έχουν να μας αφαιρέσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, σε πρακτικές που προσπαθούν να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Δεν θα τους περάσει!

​Γιάννης Κουρμούλης

 

 

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στην από 15-3-2017 συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-3-2017 από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου μας, να παραβρεθούν στη δίκη που θα διεξαχθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αφορά σε συνδικαλιστικές-πολιτικές διώξεις συναδέλφων και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Κουρμούλη και  μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ. Συνημμένη θα βρείτε τη σχετική καταγγελία-ψήφισμα που εκδόθηκε στις 20-2-2017.

Για το ΔΣ
Ο Γ.Γραμματέας

ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

15/3/2017 Συνεδρίαση ΔΣ

θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των ΙΔΟΧ
2. Σχετικά με την Αξιολόγηση του Προσωπικού (Ν.4369/2016)
3. Αιτήσεις-Προτάσεις

8/3/2017 Συνάντηση ΔΣ με α. πρύτανη κ. Λαόπουλο για το θέμα των συμβασιούχων

8/3/2017 Εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη

Διπλή εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογός μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το πρωί της 8ης Μάρτη: 
     Στην Αίθουσα  Τελετών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και Υγεία», την οποία προλόγισε η καθηγήτρια Ιατρικής και Αναπληρώτρια Πρύτανη κ. Π. Αργυροπούλου-Πατάκα, με ομιλήτριες την Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, εκλεγμένη στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και την Έλσα Αβραμίδου, μικροβιολόγο. Οι ομιλίες αφορούσαν τις ιδιαίτερες ανάγκες  του γυναικείου οργανισμού για θεραπεία και πρόληψη, την κατάσταση του συστήματος υγείας (στην κρίση αλλά και πριν, στην Ελλάδα, στις ευρωπαϊκές  αλλά και στις υπόλοιπες χώρες), τις ταξικές αιτίες της μη κάλυψης αυτών των αναγκών αλλά και την ανάγκη απάντησης από το συνδικαλιστικό κίνημα τόσο του χώρου της υγείας όσο και γενικά από τον λαό. Στην εισαγωγή που έγινε αρχικά για το γυναικείο ζήτημα από την Αντιπρόεδρο του ΔΣ, Κ. Τσαλακανίδου, έγινε αναδρομή στο ιστορικό της ημέρας, αναφορά στις ανάγκες που δημιουργούν και που μπορούν να καλύψουν  αντικειμενικά η σημερινή ανάπτυξη της παραγωγικότητας, της τεχνολογίας και της επιστήμης, αναφορά στις  αντιδραστικές (νεο)ναζιατικές θεωρίες για τη θέση της γυναίκας αλλά και στις νέες για το λεγόμενο «κοινωνικό φύλο». Όλες οι ομιλίες και η συζήτηση που ακολούθησε φώτισαν το γιατί η ισότητα στο νόμο δεν σημαίνει ισοτιμία στη ζωή.  
     Ταυτόχρονα, έξω από την Αίθουσα, στο Ισόγειο του κτιρίου άρχιζε η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Γυναίκα», που διοργάνωσε ο Σύλλογος και η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου, με έργα που παραχώρησαν 20 φοιτητές/τριες, 3 υποψήφιοι/ες διδάκτορες, 8 διοικητικοί υπάλληλοι (μόνιμοι, ΙΔΑΧ και συμβασιούχοι), 1 ΕΔΙΠ, 7 καθηγητές/τριες του ΑΠΘ, και 3 μαθητές/τριες του Πειραματικού Σχολείου της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ με την καθηγήτρια τους, με 135 φωτογραφίες, από τις οποίες επιλέχθηκαν τελικά 56 για να εκτεθούν. Την Επιτροπή της Έκθεσης αποτελούν ο καθ. Φωτογραφίας Γιώργος Κατσάγγελος,  και οι διοικητικοί: Θοδωρής Θεοδωρόπουλος και Απόστολος Χατζητριανταφύλλου. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα. Η Έκθεση θεωρείται από το ΔΣ ιδιαίτερα επιτυχημένη λόγω του ενδιαφέροντος που συγκέντρωσε και του μεγάλου αριθμού  συμμετοχών μέσα σε μια προθεσμία δύο εβδομάδων, λόγω της καλλιτεχνικής αξίας των έργων που εκτίθενται, αλλά και του αριθμού των μελών του Συλλόγου που εργάστηκαν με μεράκι για την επιτυχία της από την αρχή μέχρι το τελικό στήσιμο.
        Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον καθ. Φωτογραφίας Γιώργο Κατσάγγελο, για τις γνώσεις και τη μεγάλη εμπειρία του που μοιράστηκε μαζί μας, τον συνάδελφο Θοδωρή Θεοδωρόπουλο για την αναντικατάστατη συμβολή του στη συγκέντρωση, διαχείριση του μεγάλου όγκου ηλεκτρον. υλικού και στη διοργάνωση γενικά, το πλήθος συναδέλφων που βοήθησε στο τελικό στήσιμο, τις πρυτανικές αρχές για την παραχώρηση των χώρων και την αμέριστη βοήθεια στην ενημέρωση της πανεπ. κοινότητας, καθώς και τους αδελφούς συλλόγους του ΑΠΘ που μετέφεραν το μήνυμά μας,  και τη σ. Φρόσω Σαρίδου για την επιμέλεια της αφίσας  και των αναμνηστικών  (τα οποία μπορούν να παραλαμβάνουν οι συμμετέχοντες από την ίδια -6ος όροφος Κτιρίου Διοίκησης, γραφ. Δ/νσης Διοικ. Προσωπικού).
        Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ τίμησε όπως ειπώθηκε «τις πρωτοπόρες γυναίκες κάθε εποχής, άλλες γνωστές και άλλες άγνωστες και αφανείς”. Κάλεσε τις/τους εργαζόμενες/ους «με μέτρο τις θυσίες εκείνων να κλείνουν τα αφτιά τους στις σειρήνες της ηττοπάθειας και της προσωπικής λύσης, να εμπνευστούν από την ιστορία του γυναικείου κινήματος, να πάρουν δύναμη από τις υπάρχουσες εστίες αντίστασης, να κρατήσουν τον πήχη των αναγκών τους ψηλά». Και κυρίως να μετατρέψουν «τη μελαγχολία σε οργή και την οργή σε θέληση και οργανωμένη δράση για την ανάκτηση όλων των απωλειών, για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, στον αγώνα για την πραγματική ισοτιμία και την απελευθέρωση από τα φτιασιδωμένα και αφτιασίδωτα διπλά δεσμά που επέβαλλαν τα εκμεταλλευτικά συστήματα της ιστορίας ως σήμερα στις πλάτες τους.»

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  διοργανώνει εκδήλωση
αύριο Τετάρτη 8/3 στις 11:00 το πρωί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ
με θέμα: Γυναίκα και Υγεία,
και με ομιλήτριες τις: Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια στο ΑΧΕΠΑ, εκλεγμένη στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, και  Έλσα Αβραμίδου, μικροβιολόγο.
Η εκδήλωση θα αρχίσει με αναφορά εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου στην Έκθεση Φωτογραφίας που οργανώνει ο Σύλλογος στο Ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης, η οποία θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και θα διαρκέσει ως τις 24/3.
Σε όλη τη διάρκεια της αυριανής εκδήλωσης οι συμμετέχοντες στην έκθεση φωτογραφίας θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα αναμνηστικά της συμμετοχής τους,
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνει η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ανθρώπινων Πόρων, Καθηγήτρια Παρασκευή Αργυροπούλου-Πατάκα.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες αλλά και να επισκεφθείτε την έκθεση με τις ενδιαφέρουσες δημιουργίες των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ