Monthly Archives: Ιούλιος 2017

13.7.2017 Παρέμβαση για τη σύνθεση των Επιτροπών του ΑΠΘ

Eπιστολή για τη σύνθεση των επιτροπών του ΑΠΘ

Απάντηση της Διοίκησης του ιδρύματος για το θέμα: αρχείο 20170725113336492

Ψήφισμα του ΔΣ σχετικά με το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών και της εγκληματικότητας στο ΑΠΘ

Η εξάρτηση από ψυχοδραστικές ουσίες είναι κοινωνικό φαινόμενο στο οποίο ενέχονται πολλοί παράγοντες όπως η οικογένεια, η κοινωνία, η κουλτούρα και ενισχύεται-οξύνεται από την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως η φτώχεια, η ανεργία, ο κοινωνικός-ταξικός αποκλεισμός.

Το οικονομικό-κοινωνικό σύστημα στο οποίο ζούμε αξιοποιεί την εξάρτηση:

  • Ως πεδίο τεράστιας κερδοφορίας (η διεθνής αγορά των ναρκωτικών που διαμορφώνεται στα όρια της παραοικονομίας συγκεντρώνει τεράστια ποσά χρήματος, 500 δισ. δολάρια).
  • Ως εργαλείο για να κρατά όλο και μεγαλύτερο τμήμα της νεολαίας στο περιθώριο, για να μη βλέπει με «καθαρό» μυαλό την πραγματικότητα, να μην το αμφισβητεί, να μην μπαίνει στον αγώνα για να το ανατρέψει. Δεν είναι τυχαίο ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να οργανώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και να στηρίξει τις δομές απεξάρτησης-επανένταξης και τα στεγνά προγράμματα, κόβει τη χρηματοδότησή τους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, τον φόβο, την εξαθλίωση, την υποβάθμιση των πολιτιστικών-αθλητικών δομών, για τη συνολικότερη κατάσταση που ενισχύει το πρόβλημα όχι μόνο στο ΑΠΘ, και σε όλες τις γύρω περιοχές (Ροτόντα, Ναβαρίνου) αλλά και σε άλλες γειτονιές της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας.

Ιδιαίτερα όσον αφορά το πρόβλημα στο ΑΠΘ, δεν εμπιστευόμαστε τις “λύσεις” αστυνόμευσης, που με αφορμή την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά αναμασώνται αυτό τον καιρό. Είδαμε πώς λειτούργησε η κατάργηση του Ασύλου: είδαμε από τη μια τα ΜΑΤ να συλλαμβάνουν απλήρωτους απεργούς εργολαβικούς εργαζόμενους μέσα στο κτίριο Διοίκησης, και βλέπουμε από την άλλη καθημερινά τους εμπόρους να “σουλατσάρουν” ανενόχλητοι.

Πρέπει να γίνει υπόθεση όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητών, μεταπτυχιακών, διδασκόντων και εργαζομένων) η διεκδίκηση λύσεων. Συγκεκριμένα:

  • Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί στο ΑΠΘ από τότε που αποφασίστηκε η λειτουργία του κέντρου χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο ΑΧΕΠΑ. Απαιτούμε ιδιαίτερα να απομακρυνθεί άμεσα το κέντρο χορήγησης από το Παιδικό Κέντρο του ΑΠΘ.
  • Στο ΑΠΘ εδώ και πολλά χρόνια η φύλαξη έχει δοθεί σε εργολάβους. Δαπανώνται τεράστια ποσά στις αντίστοιχες εργολαβίες ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων μειώνεται και οι αποδοχές τους είναι εξευτελιστικές. Αποτέλεσμα: οι ανάγκες φύλαξης του ΑΠΘ δεν καλύπτονται σε καμιά περίπτωση με το συγκεκριμένο καθεστώς. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη φύλαξη, προκήρυξη θέσεων για επιπλέον φύλακες.
  • Απαιτούμε επαρκή φωτισμό σε όλους τους ανοιχτούς χώρους του ιδρύματος και τους γύρω από αυτούς δρόμους.
  • Απαιτούμε ιδιαίτερα μέτρα φύλαξης για το καλοκαίρι στην κατασκήνωση στο Ποσείδι.

Ταυτόχρονα, παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι η βάση για μια πραγματική ζωή που δεν έχει ανάγκη από τις κάθε είδους εξαρτήσεις, για πτυχία με αξία, για ζωή με δικαιώματα. Παλεύουμε για την ανατροπή της κοινωνικής ρίζας του φαινομένου των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας, που είναι το ίδιο το σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και την αδικία.

 

Θεσσαλονίκη, 10/7/2017

11/7/2017: συνάντηση για την ένταξη στον κλάδο ΕΤΕΠ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Με τη διαδικασία της ένταξης στον κλάδο ΕΤΕΠ να είναι σε εξέλιξη, και με την πλειοψηφία των αιτήσεων να μην εγκρίνονται, υπήρξε αίτημα από κάποιους ενδιαφερόμενους να συναντηθούμε και να συζητήσουμε.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, την Τρίτη 11/7 στις 2:30 μμ.

10/7/2017: Καταγγελία της πρωτοβουλίας του ΑΠΘ για την αναγόρευση Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

συνημμένη θα βρείτε την απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας για το θέμα​ της πρωτοβουλίας του ΑΠΘ για την αναγόρευση Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ καταγγελία για Γιούνκερ

10/7/2017: Συνεδρίαση ΔΣ

το ΔΣ θα συνεδριάσει εκτάκτως την Δευτέρα 10-7-2017 και ώρα 12:00, στα γραφεία του Συλλόγου, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

29/6/2017: Συμμετοχή στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΟΔΠΤΕ για τους συμβασιούχους

24&25/6/2017 : διήμερο Βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το ΔΣ αποφάσισε να συμμετέχει στο διήμερο Βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης των συνδικάτων, στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Ιούνη και να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους συναδέλφους. Δείτε τη συνημμένη σχετική πρόσκληση.66.15-6-2017 αντιπολεμικό διήμερο

Για το ΔΣ

19/6/2017: Γενική Συνέλευση

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

σας καλούμε τη Δευτέρα 19-6-2017 και ώρα 12:30 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση. Για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δείτε τη συνημμένη πρόσκληση.65- 14.6.2017-ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι,-ισσες

Η  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ αποφάσισε μετά από συζήτηση και με βάση όλες τις τοποθετήσεις των συναδέλφων
να συμμετέχουμε ως Σύλλογος στην ΑΠΟΧΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ — που ήδη έχει προκηρύξει και ο τριτοβάθμιος (ΑΔΕΔΥ, βλ. http://adedy.gr/apergiapoxiajiologish/ ) και ο δευτεροβάθμιος (ΟΔΠΤΕ) συνδ. φορέας—
από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την τρέχουσα αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι συνάδελφοι αφού παραλαμβάνουν το φύλλο αξιολόγησης, συμπληρώνουν το ονοματεπώνυμό τους, μόνο, και το παραδίδουν στον  Σύλλογο.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία απευθύνεστε στο ds-dp@auth.gr.
Για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

11/6/2017: τελικός 2ου τουρνουά τένις του Συλλόγου

Φέτος έγιναν οι αγώνες με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και με διευρυμένη συμμετοχή, αφού το τουρνουά ήταν ανοιχτό σε όλο το προσωπικό της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,  με συμμετοχή Μόνιμων, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ, Μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ.
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 11-6-2017, στο πλαίσιο της  γιορτής λήξης των Ακαδημιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου,  θα διεξαχθούν οι τελικοί ανδρών και γυναικών, στον ίδιο χώρο. Θα ακολουθήσει η απονομή των κυπέλων και των μεταλλίων στους νικητές, καθώς και αναμνηστικών διπλωμάτων για όλους τους συμμετέχοντες. Σας καλούμε να λαμπρύνετε με την παρουσία σας την όλη εκδήλωση.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (17:30)
ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΚΗ (ΙΔΟΧ) – ΤΣΙΑΦΟΥΛΗ (ΕΔΙΠ)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ (18:45)
ΜΠΑΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ (ΜΟΝΙΜΟΣ) – ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΙΔΟΧ)

2/6/2017: Συνάντηση για το θέμα των συμβασιούχων

στις 3:30 μμ,  στο αμφ. της Κεντρ. Βιβλιοθήκης