1 Δεκέμβρη: 24ωρη απεργία

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται και κλιμακώνονται. Δεν πρέπει να επιδείξουμε καμιά ανοχή στην συγκυβέρνηση, καμιά ανοχή στη λιτότητα, την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων, στις απολύσεις και στα χαράτσια, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
H αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σκοπό έχει να εξαθλιώσει και να καθυποτάξει τους εργαζόμενους. Η κατάργηση της μονιμότητας και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, βρίσκονται στην προμετωπίδα αυτής της πολιτικής. Νέες απολύσεις προετοιμάζονται μέσω της κατάργησης των Οργανικών μονάδων. Καταστρατηγούνται δικαιώματα και κατακτήσεις μας, μέσω εγκυκλίων, οι οποίες υποκαθιστούν τους νόμους. Νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, συνοδεύουν τα δυσβάστακτα χαράτσια και τις άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η καταστροφική για τους εργαζόμενους, για το λαό και τη χώρα πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Γι’ αυτό η ευθύνη είναι όλη δική μας. Φτάνει πια η τρομοκρατία που μας αδρανοποιεί. Πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, μαχητικά ανυποχώρητα. Ο μόνος στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζουν ως υποτακτικοί της Τρόικας οι συνέταιροι στην εξουσία.
Τα δικαιώματα των εργαζομένων, η κοινωνία ολόκληρη, η ζωή η δική μας και των παιδιών μας δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν θυσία στα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των άλλων εκπροσώπων του κεφαλαίου. Φτάνει πια η λεηλασία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Ορθώνουμε το ανάστημα μας αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια μας. Για μια δίκαιη κοινωνία, για μια ζωή με δικαιώματα και προοπτική. Για το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ)
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
Παλεύουμε για την ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής που έχει οδηγήσει το σύνολο των εργαζομένων στην ταπείνωση, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είναι η ώρα της αντεπίθεσης. Είναι η ώρα της ανατροπής μιας ανελέητης -αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που όμοια της δεν γνωρίσαμε, και των εγχώριων εκφραστών της με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται.

Όλοι στην απεργία, όλοι στις συγκεντρώσεις και στις πορείες.

Συγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο στις 10.30 π.μ.

Comments are closed.