ψηφίσματα αλληλεγγύης για την Ελληνική Χαλυβουργία και την Ελλενιτ

Ψήφισμα συμπαράστασης
για την «Ελληνική Χαλυβουργία»

Οι εργάτες της επιχείρησης «Ελληνική Χαλυβουργία» βρίσκονται ήδη στην τέταρτη εβδομάδα απεργίας. Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Προχώρησε στην τρομοκρατική απόλυση 34 εργατών ώστε να τους γονατίσει για να αποδεχθούν την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εφαρμογή επιχειρησιακής, με 5ωρη απασχόληση και 40% μείωση των αποδοχών. Απέναντι στην ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργατών να απορρίψουν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και να κατέβουν σε απεργία, η επιχείρηση απειλεί με άλλες 180 απολύσεις. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι. Νικούν καθημερινά τον φόβο, την πείνα, τους εκβιασμούς. Στέκουν όρθιοι στην πύλη με την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζόμενων και του απλού κόσμου. Χαιρετίζουμε τη δίκαια απεργιακή κινητοποίηση και δηλώνουμε ότι:

Ο αγώνας τους είναι και δική μας υπόθεση. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Στον αποφασιστικό και υπερήφανο αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» συμπυκνώνονται οι αγωνίες του συνόλου των εργαζομένων μπροστά στην εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τη μείωση αποδοχών, την αδυναμία πληρωμής των χαρατσιών, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις συγχωνεύσεις και την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών παροχών, την ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας και υγείας.
Συμπυκνώνονται ταυτόχρονα οι έννοιες της αλληλεγγύης, του κοινού μετώπου εργατών, αγροτών, γυναικών, αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών για το νέο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του ελληνικού λαού.
Τη στήριξη του Συλλόγου μας στην υπόθεση των Χαλυβουργών εκφράζουμε με αυτό το ψήφισμα, με την προσφορά του ποσού των 100 ευρώ στο σωματείο τους και κυρίως με την υπόσχεση να οργανώσουμε την πάλη στο δικό μας μετερίζι, βοηθώντας τον κάθε συνάδελφο να ξεπεράσει τους δικούς του φόβους και αυταπάτες. Γιατί ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στα μονοπώλια είναι πια όρος για την επιβίωσή μας. Γιατί o δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια. Ή εμείς ή αυτοί. Τα ψέματα τελείωσαν.

Ψήφισμα συμπαράστασης
για τους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ

Ατσαλωμένοι με τη δύναμη του ενωμένου και αποφασιστικού αγώνα τους, οι εργαζόμενοι της «TRASTIC – ELLENIT» στη Θεσσαλονίκη παλεύουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία.

H επιχείρηση μάλιστα μοίρασε εξώδικα απολύσεων σε όλους τους εργαζόμενους, με μηδενική μάλιστα αποζημίωση, επικαλούμενη ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε ποινικά αδικήματα σε βάρος της επειδή στο πλαίσιο της επίσχεσης που πραγματοποιούν ταυτόχρονα περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και εμποδίζουν την έξοδο εμπορευμάτων. Στη νέα πρόκληση της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι απαντούν αγωνιστικά και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ανυποχώρητοι, συνεχίζουν την επίσχεση που ξεκίνησαν στις 17 Οκτώβρη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία από τον Ιούλη, συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργοστασίου ως όπλο για τη διασφάλιση των χρημάτων τους και απαιτούν από την επιχείρηση να μαζέψει πίσω τα εξώδικα με τις τρομοκρατικές απολύσεις που έστειλε. Απαιτούν από την εργοδοσία να σταματήσει να καταστρατηγεί τη ΣΣΕ και να πάρει μέτρα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Στο πλευρό τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους άλλων εργοστασίων και κλάδων που επίσης βιώνουν την εργοδοτική επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

Ο σύλλογός μας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους με αυτό το ψήφισμα, με την προσφορά του ποσού των 100 ευρώ στο σωματείο τους και κυρίως με την υπόσχεση να οργανώσουμε την πάλη στο δικό μας μετερίζι.

Comments are closed.