Πολυτεχνείο 2015

Συνάδελφοι –  συναδέλφισσες

ο Σύλλογός μας συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 42 χρόνια μετά, τα συνθήματα και οι αξίες της εξέγερσης που τιμάμε είναι τραγικά επίκαιρα. Το ΨΩΜΙ, η ΠΑΙΔΕΙΑ και η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ βρίσκονται στο στόχαστρο καθημερινά και σε κάθε επίπεδο. Οικονομική ανέχεια, επίθεση στην παιδεία, με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση σε όλα τα επίπεδα, περαιτέρω υπονόμευση του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα της. Την ίδια στιγμή παραβιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα στη δουλειά, στο οχτάωρο, στην υγεία, στην περίθαλψη, στα αξιοπρεπή γηρατειά, ενισχύεται ο φόβος και η ανασφάλεια, βρίσκονται στο στόχαστρο οι συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ο Νοέμβρης του ’73 μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε: χτίζουμε τείχος στους σύγχρονους υμνητές της δικτατορίας, δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, υπερασπίζουμε τα δικαιώματα του λαού που κέρδισαν με θυσίες οι προηγούμενες γενιές, συνεχίζουμε τον αγώνα για τις  σύγχρονες ανάγκες μας, για το μέλλον το δικό μας και της νέας γενιάς. Τιμούμε τον ηρωικό εκείνο ξεσηκωμό της νεολαίας, τις χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, με τη μαζική μας συμμετοχή στις εκδηλώσεις, και συγκεκριμένα

  • στην κατάθεση στεφανιού του συλλόγου μας στο μνημείο την Τρίτη 17-11-2014 στις 12 μ.
  • στη μεγάλη πορεία προς το Αμερικανικό Προξενείο στις 4:00 το απόγευμα της Τρίτης με πανό του συλλόγου που θα ξεκινήσει μπροστά από την κεντρική πύλη της Πολυτεχνικής Σχολής.

Comments are closed.