17/3/2017 Στάση εργασίας για τις συνδ. διώξεις εναντίον του Προέδρου Γ. Κουρμούλη

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

με την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου την  Παρασκευή έκλεισε ένας κύκλος διώξεων που αφορούσαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, την άνοιξη του ’12. Με “αυτεπάγγελτες” προκαταρκτικές εξετάσεις του εισαγγελέα που μας οδήγησαν τελικά σε ακροατήριο, παράχθηκαν 4 δίκες. Οι βασικές κατηγορίες – “Διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης” και “παράνομη βία” – συνέθεταν ένα σαθρό κατηγορητήριο που δεν μπορούσε να συγκαλύψει τις προθέσεις αυτών που εμπνεύστηκαν τις διώξεις, δηλαδή τη στοχοποίηση της αντίθετης άποψης και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Τελικά δυο υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο και για τις άλλες δυο υπήρξε αθωωτική απόφαση.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που βρέθηκαν στα δικαστήρια και την προηγούμενη Παρασκευή, είτε στο ακροατήριο είτε ως μάρτυρες, είχε βαρύνουσα σημασία και για την έκβαση της δίκης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δείχνει το δρόμο: Είναι η απάντηση των εργαζόμενων στους νόμους και στα νομοσχέδια που στόχο έχουν να μας αφαιρέσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, σε πρακτικές που προσπαθούν να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Δεν θα τους περάσει!

​Γιάννης Κουρμούλης

 

 

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στην από 15-3-2017 συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-3-2017 από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου μας, να παραβρεθούν στη δίκη που θα διεξαχθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αφορά σε συνδικαλιστικές-πολιτικές διώξεις συναδέλφων και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Κουρμούλη και  μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ. Συνημμένη θα βρείτε τη σχετική καταγγελία-ψήφισμα που εκδόθηκε στις 20-2-2017.

Για το ΔΣ
Ο Γ.Γραμματέας

ΝΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Comments are closed.