ΨΗΦΙΣΜΑ για τη νέα δίωξη

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Α.Π.Θ. καταγγέλλει τη νέα ωμή συνδικαλιστική-πολιτική δίωξη εναντίον διοικητικών υπαλλήλων και διδασκόντων που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 15 Φλεβάρη έξω από το κτίριο της Νομικής του ΑΠΘ. Αυτή τη φορά μάλιστα η απόπειρα τρομοκράτησης κλιμακώνεται καθώς η κλήση του εισαγγελέα δεν αφορά μόνο εκλεγμένους συνδικαλιστές (ανάμεσα στους οποίους και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας) αλλά και άλλα πρωτοπόρα μέλη από τους Συλλόγους που είχαν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, απαραίτητο εργαλείο για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, που τώρα πια απειλεί την ίδια την επιβίωσή μας, είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης – που με περισσή προθυμία και ζήλο οι δικαστικές αρχές υλοποιούν. Επιβεβαιώνεται ότι οι κινητοποιήσεις αυτές, με τη ματαίωση των εκλογών στο μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας, αποτέλεσαν σημαντικό πλήγμα για όσους είχαν συμφέρον από την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου, που μετατρέπει το πανεπιστήμιο των παιδιών μας σε πολυκατάστημα διδακτικών μονάδων χωρίς αντίκρισμα, ενώ στρώνει το δρόμο για συγχωνεύσεις τμημάτων/υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές – παιδιά λαϊκών οικογενειών – ζουν καθημερινά τη βία των μισθών πείνας και εξαθλίωσης, την ανεργία, τα ρήμαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των σχολών και των σχολείων. Γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ποιος είναι απέναντί τους. Και όσο πιο ξεκάθαρο το έχουν αυτό, τόσο δεν τρομοκρατούνται, τόσο ατσαλώνονται, γιατί ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους είναι μέσα στο κίνημα που αντιστέκεται σε αυτή τη λαίλαπα, που υπερασπίζεται δικαιώματα και κατακτήσεις και βάζει στόχο ένα άλλο Πανεπιστήμιο σύγχρονο, στο ύψος των αναγκών του λαού μας.

Θεσσαλονίκη, 6-4-2012

Comments are closed.