Aποφάσεις γεν. συνέλευσης 18.9.2012

Αρ. Πρωτ. 53                                                                                                        Θεσσαλονίκη, 19-09-2012

                                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτέμβρη 2012, εκτιμώντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει όλοι οι εργαζόμενοι , με την βάναυση πολιτική της κυβέρνησης, αποκορύφωμα της οποίας είναι τα τρισβάρβαρα μέτρα που αποφασίζει αυτές τις μέρες και θα προωθήσει άμεσα στη βουλή, κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

1. Ομόφωνη απόφαση για καθολική συμμετοχή στην Γενική 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη. Επίσης αποφασίστηκε η περιφρούρηση της απεργίας από ενδεχόμενες απεργοσπαστικές κινήσεις, με την παρουσία όλων μας στα κτήρια Διοίκησης και  Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

2. Κατά πλειοψηφία (με δυο ψήφους κατά ) εξουσιοδοτείται από τη Γ. Σ. το Διοικητικό Συμβούλιο να οργανώσει την κάθοδο μας στην Αθήνα στην περίπτωση που υπάρξει συλλαλητήριο έξω από τη βουλή κατά την  ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου με τα μέτρα των 11,9 δις.

3. Αποφασίστηκε η προκήρυξη στάσης εργασίας από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και η συγκέντρωση όλων των μελών του συλλόγου αύριο Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012 στις 11.00 μπροστά στο κτήριο Διοίκησης ως αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης που μας έχουν εξοντώσει κυριολεκτικά, και στους νόμους 4009 και 4076 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση . Η κινητοποίηση αυτή γίνεται σε συνεργασία και με τους άλλους συλλόγους του πανεπιστημίου (ΕΣΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, Εργολαβικοί, φοιτητών) και θα συμμετέχουν και συνάδελφοι από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

4. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με τέσσερις ψήφους κατά και 7 λευκά),    ύστερα από πρόταση του Προέδρου Γιάννη Κουρμούλη, στην ανακοίνωση – κάλεσμα που θα κάνει ο Σύλλογος για την απεργιακή συγκέντρωση της 26 Σεπτέμβρη 2012, εκτός αυτής του Ε.Κ.Θ.- ΕΔΟΘ  να περιλαμβάνεται και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ουσιαστικά αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. να καλούνται οι συνάδελφοι και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Θα ακολουθήσει άμεσα η ανακοίνωση για τη μεγάλη Γενική απεργία που προκηρύχθηκε από ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012.

 

Ο Πρόεδρος  Ο Γενικός Γραμματέας

Comments are closed.