Συνέντευξη τύπου του Συλλόγου για τη διαθεσιμότητα Πέμπτη 13.12.12, 11 πμ, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ

Η συνέντευξη τύπου μαγνητοσκοπημένη

Θεσσαλονίκη, 12-12-12

Προς

  τα ΜΜΕ

 τα μέλη της Ακαδ. Κοινότητας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΑΧ

Με την ψήφιση του Ν.4093/12 στα μέσα του Νοέμβρη δρομολογήθηκαν οι απολύσεις 97 συνάδελφων. Με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ενός νομοθετικού εκτρώματος και παρακάμπτοντας τη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανέλαβε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, χωρίς την προβλεπόμενη διαπιστωτική πράξη από τον Πρύτανη του Ιδρύματος μας, θέτοντας σε διαθεσιμότητα 97 συνάδελφους από τις 11 Δεκεμβρίου 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν στις υπηρεσίες του ΑΠΘ, και αφού θα αμείβονται για έναν χρόνο με το 75% του μισθού τους στη συνέχεια θα απολυθούν. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του ΑΠΘ με τέτοιον αριθμό συναδέλφων να απολύεται. Ίσως το ΑΠΘ να είναι ο φορέας με τον μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων πανελλαδικά. Ένας φορέας που όπως και πολλοί άλλοι, είναι ήδη δραματικά υποστελεχωμένος.

Το σχέδιο της κυβέρνησης λοιπόν να απολύσει κόσμο από το δημόσιο μπήκε σε κίνηση. Μαζί οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια με το ρουσφέτι «έφτιαξαν» αυτό το δημόσιο, μαζί και η «κυβερνώσα αριστερά» της ΔΗΜΑΡ που εκπροσωπείται στην κυβέρνηση και από τον κο Μανιτάκη. Η στρατηγική τους επιδίωξη είναι όχι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα του δημοσίου αλλά να το ισοπεδώσουν και να το παραδώσουν βορά στους εργολάβους / μεγαλοεπιχειρηματίες που ήδη τρίβουν τα χέρια τους.

Η απόπειρα απόλυσης των 97 είναι μόνο η αρχή. Με τη νέα χρονιά καινούριες «ρυθμίσεις» θα έρθουν και ποιος ξέρει πόσους και ποιους θα αφορούν τότε. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, φοιτητή, καθηγητή να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα μας, να σταθεί στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων. Καλούμε τους εργαζόμενους από τους άλλους φορείς που πλήττονται αλλά και κάθε εργαζόμενο, μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, να συντονιστούν με τον σύλλογό μας και να συνεχίσουμε με κοινές πρωτοβουλίες για συλλαλητήρια – συγκεντρώσεις – πορείες – εκδηλώσεις. Για να βροντοφωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε να απολυθεί κανένας. Για να μπει τέρμα στην υποβάθμιση με προσλήψεις και όχι απολύσεις, με γενναία χρηματοδότηση για το πανεπιστήμιο. Για τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, απαλλαγμένη από εργολάβους και επιχειρηματίες, με αποκλειστικό στόχο τη μόρφωση και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας.

 

 

Comments are closed.