24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013

                                                                                  Θεσσαλονίκη, 14/07/2013

                                                                                  Προς τα μέλη του συλλόγου

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για την Τρίτη 16 Ιούλη και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν του Ε.Κ.Θ. και της ΕΔΟΘ στις 10:30 πμ, στην ΕΤ 3 (Λεωφόρος Στρατού) και στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30 πμ με το ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:

  • Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.
  • Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.
  • Θα αρθεί η αναστολή πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο.
  • Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.
  • Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Κλείστε τ’ αυτιά σας στις σειρήνες και τις τρομοκρατικές εκκλήσεις «τώρα όχι αγώνες τα κεφάλια μέσα», “να βάλουμε όλοι πλάτη για την ανάπτυξη που έρχεται”, για τη “νέα Ελλάδα”, όπως λέει η κυβέρνηση. Αυτή η ανάπτυξη  θα είναι χτισμένη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων. Κανένας στη δουλειά, όλοι στο δρόμο και στα συλλαλητήρια!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης Σάββας Παπαδόπουλος

Comments are closed.