48ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011

Θεσσαλονίκη 17-10-2011
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στη 48ωρη πανεργατική απεργία για την Τετάρτη και Πέμπτη 19 και 20 Οκτώβρη 2011, στην οποία συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα. Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία. Θέλουν μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής, ανασφάλιστη.
Η επιλογή της κυβέρνησης για απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα δεν έχει προηγούμενο. Μέσα από τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί με το πολυνομοσχέδιο, κλιμακώνει τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και καταργεί μια σειρά κεκτημένα και στοιχειώδη δικαιώματα. Μειώνει τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, χρήματα των εργαζομένων από τις εισφορές τους, καταργεί ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και επιδίδεται σε μια φοροεπιδρομή που έχει εξαθλιώσει κυριολεκτικά τους εργαζόμενους. Υποβαθμίζει την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ιδιωτικοποιεί βήμα – βήμα την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, περικόπτει δραματικά τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και σαρώνει την όποια κρατική πρόνοια έχει απομείνει.
Μπροστά σε αυτήν την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων μια απάντηση πρέπει να δώσουμε. Να αγωνιστούμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι με όλες μας τις δυνάμεις, ανυποχώρητα.
– Να αποτρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τα αντιδραστικό μέτρο της Εφεδρείας-Απόλυσης.
– Να αγωνιστούμε για μια αξιοπρεπή ζωή, με δικαιώματα στη δουλειά, τη μόρφωση και την υγεία.
– Για ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο με μισθούς που θα διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και επιζήμια για όλους μας η επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
– Για μια δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες με γενναία αύξηση των κονδυλίων.
– Για να βάλουμε φραγμό με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του νέου νόμου πλαισίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ιδρυμάτων.
– Όλοι μαζί στους αγώνες, όλοι στις συγκεντρώσεις και στις πορείες τις μέρες των απεργιών. Είναι ο μόνος δρόμος που μας δίνει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
– Συσπειρωνόμαστε γύρω από το σωματείο μας και αγωνιζόμαστε μαχητικά και μαζικά στους δρόμους και τις πλατείες.
Όλοι στις συγκεντρώσεις:
• Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους με Ολύμπου γωνία) στις 10.30 πμ, που διοργανώνεται από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
• Την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτώβρη 10.30 πμ στο Άγαλμα του Βενιζέλου, που διοργανώνεται από το Π.Α.ΜΕ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης Σάββας Παπαδόπουλος

Comments are closed.