Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 20/09 – Δράσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε για τις αποφάσεις της σημερινής Γενικής Συνέλευσης:

  • Υπερψηφίστηκε η πρόταση για 48ωρη απεργία την Δευτέρα και Τρίτη με νέα συνέλευση την Τρίτη ώστε να εκτιμήσουμε τις ραγδαίες εξελίξεις και ενδεχομένως να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, σε συντονισμό και με άλλους συλλόγους του Πανεπιστημίου. Η σχετική αφίσα, που πρέπει να έχουμε αναρτημένη στους χώρους εργασίας μας, εδώ.
  • Αποφασίστηκε νέο κάλεσμα στους συλλόγους των μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του ΑΠΘ για ενημέρωση, συμπόρευση και έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα μας.
  • Θα εντείνουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού -δράσεις που ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων- και πιο συγκεκριμένα:

– Την Κυριακή 22/09 ο σύλλογός μας θα έχει παρουσία στο περίπτερο του ΑΠΘ στα πλαίσια συμμετοχής του “ΟίκοΑΠΘ” στην “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό. Σήμερα και αύριο υπάρχει αντίστοιχο περίπτερο του ΑΠΘ στο Greenwave festival από τις 18.30 μέχρι τις 21.00. Επιπλέον λεπτομέρειες εδώ. Για τις δράσεις αυτές θα χρειαστούμε και την βοήθεια από εθελοντές-μέλη του συλλόγου.
– Το Σάββατο 21/09 στις 21.00 (περίπου) συμμετέχουμε στην συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΟΛΜΕ έξω από την ΕΤ3. Θα διαβαστούν ψηφίσματα και του συλλόγου μας, στα πλαίσια του κοινού αγώνα μας ενάντια στην στοχευμένη υποβάθμιση όλων των επιπέδων της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
– Για την βδομάδα που ακολουθεί, προγραμματίζεται μεγάλη συναυλία στον χώρο του ΑΠΘ από καλλιτέχνες της πόλης που θα πλαισιώνεται και από ομιλίες φοιτητικών και λοιπών συλλόγων του Ιδρύματος. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για λεπτομέρειες, ωστόσο και εδώ θα χρειαστούν εθελοντές για να στηρίξουν την προσπάθεια της σχετικής διοργάνωσης. (περισσότερες πληροφορίες στα μέλη του ΔΣ και της επιτροπής αγώνα)

Συνάδελφοι τελείωσαν τα ψέματα. Μετά τους 81 συναδέλφους που ‘άνοιξαν’ τον δρόμο, θέλουν να διώξουν άλλους 240 από το ΑΠΘ. Και έπεται συνέχεια για το υπόλοιπο διοικητικό, τεχνικό και διδακτικό προσωπικό. Το δημόσιο, δωρεάν πανεπιστήμιο (και δη το -μέχρι τούδε- ‘μεγαλύτερο των Βαλκανίων‘) δεν θα είναι ποτέ το ίδιο αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά και συγκροτημένα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
στην 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, τις ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, τις ΔΡΑΣΕΙΣ και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Comments are closed.