Γιορτασμός Πολυτεχνείου 2011

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Σήμερα, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των ιδεολογικών απογόνων του Μανιαδάκη, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, με αρχιμαέστρό της την ΕΕ, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, ανοχή ή “ελπίδα”.
Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο. Την ώρα που ο λαός μας αρχίζει να χτίζει σήμερα τη δική του συμμαχία έχοντας στα χέρια του όπλα ανίκητα, την πείρα του και τις αξίες της συλλογικότητας, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου ακτινοβολούν ξεχωριστά: η αντιδικτατορική πάλη, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξεις ανυπακοής, απειθαρχίας και αντίστασης στο καθεστώς της δικτατορίας και φωτίζουν τη σημερινή μας πάλη για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, τον ασίγαστο αγώνα μέχρι το τελικό σμπαράλιασμα αυτής της εξουσίας των μονοπωλίων και την οικοδόμηση μιας νέας εξουσίας που μοναδικό οδηγό θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.
Το σωματείο μας συμμετέχει στον αγωνιστικό γιορτασμό που διοργανώνει ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 :
• κατάθεση στεφάνου την Τετάρτη 16 Νοέμβρη στις 12 μ. στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο ισόγειο του κτιρίου Διοίκησης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ),
• συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 5 μ.μ., στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, από όπου θα ξεκινήσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Κουρμούλης Σάββας Παπαδόπουλος

Comments are closed.