στάση 9.10.2012 – συγκέντρωση 12.10.2012 (10 πμ κτίριο Διοίκησης)

Αρ. Πρωτ. 60

                                                                                  Θεσσαλονίκη, 9-10-2012

                                                                                  Προς τα μέλη του συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις αποφάσεις που ψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της συγκλήτου περιλαμβάνονται και τα εξής:

  • Η σύγκλητος καλεί τους εργολαβικούς να λύσουν την κατάληψη. Επίσης αποφασίζει τη συγκρότηση επιτροπής που θα οριοθετήσει τους χώρους που πρέπει να καθαρίζονται κατά τη διάρκεια της απεργίας (με «έμφαση» στους νοσοκομειακούς χώρους αλλά χωρίς να περιορίζεται σε αυτούς).
  • Η σύγκλητος εκτιμά ως ρεαλιστική λύση του προβλήματος των εργολαβικών, την υιοθέτηση μιας εκ των τριών εναλλακτικών προτάσεων, που το ΑΠΘ έχει επεξεργαστεί και επανειλημμένα υποβάλει στο Υπουργείο.

Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις της συγκλήτου δεν βοηθάνε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αντίθετα τον υπονομεύουν.

  • Ως προς το πρώτο σημείο δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με επίκληση του «προσωπικού ασφαλείας» και με τις ευλογίες της επιτροπής. Άλλωστε ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει ήδη κάποιοι κοσμήτορες ή πρόεδροι, προσπαθώντας μάλιστα να εμπλέξουν και φοιτητές.
  • Ως προς το δεύτερο σημείο η σύγκλητος αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της μονιμοποίησης των εργαζομένων, βάζοντας την στην ίδια μοίρα με προτάσεις – ημίμετρα.

Κατά συνέπεια, οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι αναντίστοιχες με τα συμφέροντα και τις διαθέσεις των εργαζομένων και λειτουργούν απαγορευτικά ως προς τη συμμετοχή του συλλόγου μας στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες της συγκλήτου. Καλούμε τη σύγκλητο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας έμπρακτα τις κινητοποιήσεις τους και παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ της μονιμότητας τους. Τότε είναι που αποκτάει νόημα και περιεχόμενο η ενότητα – σε κάθε άλλη περίπτωση είναι γράμμα κενό.

Με δεδομένη και την καταψήφιση των τριών από τα έξι σημεία του ψηφίσματος της τελευταίας συνεδρίασης της συγκλήτου από τον εκπρόσωπο των διοικητικών υπάλληλων, το ΔΣ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής 12 Οκτώβρη μαζί με τους εργολαβικούς υπαλλήλους και σε στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 10 Οκτώβρη από τις 9 πμ έως τις 1 μμ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                              Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης                      Σάββας Παπαδόπουλος

Comments are closed.