στάση εργασίας 5.3.2013

Αρ. Πρωτ. 93

Θεσσαλονίκη, 5—3-2013

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας σας καλεί να πάρετε μέρος στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδίας μας για την Τρίτη 5-3-2013, από τις 12 μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου και να παρευρεθείτε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στις 12.μ. στο Λευκό Πύργο με πρωτοβουλία των φορέων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, για να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας και να διατρανώσουμε από κοινού την αντίθεση μας στην προωθούμενη εφαρμογή του «σχεδίου Αθηνά».

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, στο όνομα του όντως αναγκαίου εξορθολογισμού, υλοποιούν με συνέπεια το καταστροφικό για τα δημόσια ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έργο τους, όπως αυτό έχει δρομολογηθεί με τους νόμους 4009/11 και 4076/12, με ενδιάμεσα στάδια την υποβάθμιση τους και την υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα τους, με τελικό στόχο την αποτίναξη των οικονομικών βαρών της λειτουργίας τους από το κράτος και την προϊούσα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτά προωθείται το σχέδιο Αθηνά το οποίο θα εκτυλιχτεί σε διάφορα στάδια τα επόμενα χρόνια. Ήδη το πρώτο κείμενο του σχεδίου που δόθηκε εδώ και λίγες μέρες για διαβούλευση, αποτελεί το προοίμιο αυτής της πολιτικής επιφέροντας πλήγματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλήρης αποδυνάμωση ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ιδρύματα της χώρας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο οδηγείται στην ουσιαστική κατάργηση του, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια χωρίς καμιά λογική. Οι συνέπειες για το εν λόγω ίδρυμα είναι τραγικές, δεδομένου ότι καταργούνται ή μετακινούνται σε άλλες πόλεις τα 13 από τα 25 τμήματα του, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα το ξεσπίτωμα χιλιάδων φοιτητών – δηλαδή την αδυναμία τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους – αλλά και εκατοντάδων υπαλλήλων και διδασκόντων.

Για αυτούς τους λόγους επιβάλλεται η συστράτευση όλων μας σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουμε αυτήν την λαίλαπα και να βάλουμε φραγμούς στα σχέδια τους.

Ο ΑΓΏΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΑΚΡΎΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΏΡΗΤΟΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΌ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κουρμούλης Σάββας Παπαδόπουλος

Comments are closed.