Απεργία / Αποχή από την Αξιολόγηση

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι, 

Είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση  του προσωπικού για το 2023, που γίνεται σύμφωνα με τον ν. ν.4940/2022, για την οποία υπάρχει σε ισχύ απόφαση της ΟΔΠΤΕ και της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή (συνημμένη η σχετική απόφαση της ΟΔΠΤΕ).

Την ίδια ώρα που πραγματοποιείται η προσπάθεια διάλυσης του Δημόσιου Παν/μίου και η δημιουργία Ιδιωτικών Παν/μίων, με τους φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους να είναι στους δρόμους και να αγωνίζονται για την εξασφάλιση της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, όταν εργαζόμαστε σε ένα υποστελεχωμένο, υποβαθμισμένο και απαξιωμένο πανεπιστήμιο που ολοένα και περισσότερο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μας ζητάν να συμμετέχουμε σε αξιολόγηση.

Η αξιολόγηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με αντικειμενική και δίκαιη κρίση και τη βελτίωση της απόδοσης της υπηρεσίας και των εργαζομένων, παρά  σε συνδυασμό με άλλους νόμους (μισθολόγιο, υπαλληλικός κώδικας, κινητικότητα κ.ά.), διαμορφώνουν έναν ενιαίο συνεκτικό μηχανισμό που στόχο έχει να δυναμώσει την τάση χειραγώγησης και υποταγής των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να εφαρμόζουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ούτε έχει καμία σχέση η αξιολόγηση αυτή με την εξασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών.  Αν τους απασχολούσε η βελτίωση των ΑΕΙ δεν θα υπήρχαν οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, δεν θα επεκτεινότανε συνεχώς οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, δεν θα κινδυνεύαμε από καταγεγραμμένες ελλείψεις  στατικότητας και πυρασφάλειας στους χώρους εργασίας μας, θα υπήρχε ποιοτική φοιτητική μέριμνα, κ.ο.κ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας σας καλεί να απέχετε, με συνδικαλιστική κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης που θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις, μισθολογική καθήλωση, μισθολογικό διαχωρισμό και την υλοποίηση αντιλαϊκών στόχων του κράτους.

Όσοι και όσες αποφασίσετε να συμμετέχετε στην απεργία/αποχή μπορείτε να συμπληρώστε τη δήλωση αποχής (συνημμένο βρείτε υπόδειγμα) και να την παραδώστε μέχρι την Παρασκευή 23/2 στα μέλη του ΔΣ, Γιάννη Κουρμούλη (τηλ. 2310 99 5368 Κεντρική Βιβλιοθήκη) και Άλτα Πανέρα (τηλ. 2310 99 2621 Υγειονομική υπηρεσία, κάτω Φοιτητική Λέσχη), ώστε να κατατεθούν ομαδικά στο πρωτόκολλο, μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Comments are closed.