Συναντήσεις του ΔΣ με αντιπρυτάνεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ : 

  • ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗ

 
 
Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι

Μετά από αίτημα του ΔΣ του Συλλόγου μας, έγινε την Παρασκευή 9-9-2022 συνάντηση με τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων κ. Α. Γιαννακουδάκη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπενθυμίσουμε την ανάγκη να ανατεθεί σε κάποιο συνάδελφο το κομμάτι που αφορά το ΑΠΘ στη διαδικασία των εκδόσεων των καρτών ΟΑΣΘ, μετά από την συνταξιοδότηση συναδέλφου στις 31-8-2022. Ο  Αντιπρύτανης υποσχέθηκε ότι θα λυθεί το θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες και ζήτησε να υπάρξει κατανόηση για το μικρό κενό που θα προκύψει.

Επίσης θίχτηκε εκ νέου το ζήτημα των προσωπικών αδειών, προκειμένου να αποφευχθούν νέα προβλήματα ως προς τον τρόπο χορήγησής τους ως το τέλος του έτους. Μετά τη σχετική συζήτηση, μπορούμε να συνοψίσουμε τα εξής:

  • Οι προσωπικές άδειες θα δοθούν κανονικά ως το τέλος του έτους, όπως δίνονται ήδη, χωρίς να υπάρχει άλλο προαπαιτούμενο (π.χ. συγκεκριμένο υπόλοιπο κανονικής άδειας)
  • Δεν μεταφέρονται στο επόμενο έτος
  • Η ίδια πολιτική θα υπάρξει για το πρώτο επτάμηνο του 2023, δηλαδή δεν θα δίνονται στο διάστημα αυτό προσωπικές άδειες, πλην πολύ ιδιαίτερων καταστάσεων που θα εξετάζονται κατά περίπτωση, ενώ μετά τις θερινές διακοπές θα δίνονται κανονικά (όχι όμως “κολλητά” με την καλοκαιρινή άδεια…).

 
Το ΔΣ έχει πολλές φορές εκφράσει μέσα από συναντήσεις με τον αρμόδιο Αντιπρύτανη, σε κείμενά του και Γενικές Συνελεύσεις τις θέσεις του για τον τρόπο χορήγησης των αδειών αυτών, που υπενθυμίζουμε ότι προβλέπονται στον Εσωτερικό κανονισμό του Ιδρύματος. Οι έκτακτες προσωπικές ανάγκες τις οποίες αφορούν προφανώς ανακύπτουν και στο πρώτο επτάμηνο του κάθε έτους όσο και στο τελευταίο πεντάμηνο. Ευελπιστούμε τουλάχιστον ότι πλέον οι διοικητικοί προϊστάμενοι των συναδέλφων, θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη χορήγησή τους, σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του ΑΠΘ. Παρακαλούμε οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες να μας ενημερώνετε σε περιπτώσεις που οι προϊστάμενοι αρνούνται τη χορήγηση άδειας για να μας δίνετε τη δυνατότητα παρέμβασης.

Τέλος έγινε μία αναφορά στο χειμώνα που έρχεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το campus με τις κτιριακές υποδομές, αλλά και για τα ζητήματα ενέργειας και θέρμανσης που θα βρούμε μπροστά μας, όπου ο κ. Γιαννακουδάκης θεώρησε σκόπιμο να τα συζητήσουμε με τον αρμόδιο Αντιπρύτανη.   

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ :

  • ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ κ. ΦΕΙΔΑ

 
Μετά από αίτημα του ΔΣ του Συλλόγου μας, έγινε την Τρίτη 13-9-2022 συνάντηση με τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χ. Φείδα.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να αναφερθούμε στις ζημιές που προκλήθηκαν μετά την τελευταία καταιγίδα σε διάφορα κτίρια στο Campus και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή προγραμματισμός για το πολύπαθο κτίριο διοίκησης.

Ο Αντιπρύτανης μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η ολοκλήρωση της μελέτης για το κτίριο Διοίκησης (μία ιδιαίτερα κοστοβόρα διαδικασία) με ορίζοντα παράδοσης αρχές του 2023.
Ουσιαστικά δίνεται στα χέρια της επόμενης διοίκησης του ΑΠΘ ένα σημαντικό όπλο, προκειμένου να εξασφαλίσει την τελική χρηματοδότηση και να πάρει τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο διοίκησης για κάποια χρόνια, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, που θα αφορούν τη στατικότητά του και την ολική του αναδόμηση, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο κτίριο που θα πληροί τους κανονισμούς ασφάλειας. Θα πείτε ήμουνα νιος και γέρασα…

Με αυτή την προοπτική, ο κ. Αντιπρύτανης απέκλεισε την πιθανότητα  να γίνουν ουσιαστικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κτιρίου.

Σε σχετικό ερώτημα για τα τουρνικέ σε περίπτωση που τεθούν σε λειτουργία και προκύψει έκτακτο πρόβλημα (σεισμός, φωτιά, ανάγκη άμεσης εκκένωσης), μας είπε ότι τον έχουν διαβεβαιώσει ότι  υπάρχει σχετική πρόβλεψη, ώστε να πέφτουν όλοι οι φραγμοί με το πάτημα ενός κουμπιού.
Το ΔΣ επανέλαβε την αναγκαιότητα να γίνει επιτέλους κάποια άσκηση εκκένωσης κτιρίου, αίτημα ετών που δεν υλοποιείται.

Σε σχέση με τον δύσκολο «ενεργειακά» χειμώνα που έρχεται, δεν προβλέπονται προς το παρόν κάποια συγκεκριμένα μέτρα πέρα από την ρύθμιση των κεντρικών μονάδων θέρμανσης, κατά μέγιστο στους 19΄ βαθμούς.

Comments are closed.