Ψήφισμα για την Παλαιστίνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ, εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξή του στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»

ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

  • Ότι είσαι υπέρ της Χαμάς και των τρομοκρατικών της ενεργειών
  • Ότι είσαι αντισημίτης ή επιθυμείς την εξόντωση των Εβραίων

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ:

  • Να σταματήσει ο εγκλωβισμός 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου.
  • Να μπει τέλος στο απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση
  • Να ανακτήσουν οι Παλαιστίνιοι τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους.
  • Να σταματήσουν οι βίαιοι εποικισμοί με τους οποίους μειώνονται διαρκώς τα εδάφη που ζουν οι Παλαιστίνιοι.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ επί αμάχων με θύματα κυρίως

       γυναικόπαιδα και κατάργηση κάθε στοιχειώδους «κανόνα πολέμου», όπως είναι οι βομβαρδισμοί

       νοσοκομείων, σχολείων, κτιρίων που τελούν υπό την ευθύνη του ΟΗΕ κλπ. 

Για όλα τα παραπάνω βρισκόμαστε ανυποχώρητα στο πλευρό του λαού  της Παλαιστίνης. Δεν ανεχόμαστε να καταγγέλλουν τον παλαιστινιακό λαό ως “τρομοκράτη”, γιατί παλεύει να ζήσει ελεύθερος  ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους εποικισμούς, τη στιγμή που ζώντας σαν φυλακισμένος στη Γάζα, έχοντας ελάχιστες ώρες νερό και ηλεκτρικό, αντιμετωπίζει τα διαχρονικά εγκλήματα της ισραηλινής κρατικής μηχανής: ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις, εξευτελισμούς, βασανισμούς, δολοφονίες, ακόμη και αμέτρητων μικρών παιδιών. Κανένας μηχανισμός προπαγάνδας που κλείνει τα μάτια ερμητικά στα παραπάνω  δεν μπορεί να κρύψει  τις ευθύνες του κράτους-δολοφόνου και για τη σημερινή κατάσταση.

Καταγγέλλουμε την πολιτική των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συμμάχων τους που διαχρονικά οπλίζουν και στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων, πυροδοτούν μια ιταμή προπαγάνδα εναντίον τους και προγραμματίζουν την οριστική γενοκτονία τους.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την μονομέρεια με την οποία αντιμετωπίζουν τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ τα γεγονότα στην περιοχή. Ήδη βλέπουμε στον ευρωπαϊκό χώρο παραδείγματα όπου όσοι/όσες  εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό να υφίστανται bulling, απολύσεις, κλπ. Κυβερνήσεις επιβάλουν απαγορεύσεις διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων, με πρόσχημα ότι ενθαρρύνεται η τρομοκρατία, για παλαιστίνια συγγραφέα αίρεται η βράβευσή της στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης…

Οι ελληνικές κυβερνήσεις ως τώρα ρίχνουν νερό στο μύλο της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη, είτε αναβαθμίζοντας πολύπλευρα τη συνεργασία με το  ισραηλινό κράτος-δολοφόνο, αναπτύσσοντας οικονομικούς, εμπορικούς και στρατιωτικούς δεσμούς, είτε αρνούμενες να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με εργαζόμενους, σωματεία, φορείς και στεκόμαστε δίπλα στον παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί τη δική του ελεύθερη, ανεξάρτητη, πατρίδα, στα σύνορα του 1967, όπως ορίστηκε από τον ΟΗΕ.

Απαιτούμε:

– Καμία εμπλοκή στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να αποσυρθεί η φρεγάτα “ΨΑΡΑ” από την περιοχή.

– Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

– ΤΩΡΑ αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, Παλαιστίνη ανεξάρτητη στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουμε μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, που οργανώνουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Σωματεία την Πέμπτη 19 Οκτώβρη 2023 στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και να βροντοφωνάξουμε ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Comments are closed.