Ψηφισμα ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας καταγγέλλει  την άδικη και εκδικητική απόλυση του Πρόεδρου της προσωρινής Διοίκησης του υπό ίδρυση Επιχειρησιακού Σωματείου του Ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ Θεσσαλονίκης.
Ο ΣΥΦΑ είναι  η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 1.500 φαρμακεία σε πολλούς νομούς. Στον Συνεταιρισμό απασχολούνται 250 άτομα προσωπικό. Αγόρασε έκταση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία δεύτερης αποθήκης, τριπλάσιας σε χωρητικότητα από τις εγκαταστάσεις στη Νέα Ραιδεστό.

Στον κλάδο του φαρμάκου  επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν έχει τίποτα θετικό να δώσει στο λαό. Οι παχυλές επιδοτήσεις του κλάδου, τα αμύθητα κέρδη και οι επενδύσεις των φαρμακοβιομηχάνων άφησαν εργαζόμενους χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και το λαό χωρίς πρόσβαση ακόμη και σε στοιχειώδη φάρμακα, καθώς τα κέρδη τους μπαίνουν εμπόδιο στις ανάγκες της κοινωνίας.
Στον  ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της εργασίας, τη μη παροχή εξοπλισμού, τους άθλιους μισθούς. Όλα αυτά μαζί με την ακρίβεια που βασανίζει όλους μας και την αγανάκτηση που μεγαλώνει καθημερινά, ώθησαν τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν.
Η διοίκηση του ΣΥΦΑ δεν θέλει να υπάρχει αντίδραση γι’ αυτό και προχώρησε στην εκδικητική απόλυση. Το πρόσχημα όπως πάντα συμβαίνει να είναι η «μη αποδοτικότητα του εργαζόμενου». Ενός  εργαζόμενου που βρίσκεται στην επιχείρηση 17 χρόνια και που τον καλούσε η εργοδοσία να  βάζει πλάτη μαζί με τους 250 εργαζόμενους του Ομίλου για την κερδοφορία και γιγάντωση της επιχείρησης.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, που διεκδικούν:

  • Την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου-συνδικαλιστή.
  • Λεωφορείο από και προς την επιχείρηση
  • Αύξηση μισθών τουλάχιστον 12% και υπογραφή κλαδικής/επιχειρησιακής σύμβασης
  • 7ωρο 5ημερο 35ωρο Δευτέρα με Παρασκευή

Comments are closed.