Ψήφισμα για Ψηφιακή Κάρτα και εξαήμερη εργασία – Κάλεσμα για κινητοποίηση

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ψηφιακή κάρτα, που κατά τα άλλα ήρθε για να χτυπήσει τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να αναγκάζουν τους εργαζομένους να δουλεύουν 10 ώρες και να τους πληρώνουν για 8!

Στο όνομα της “ευέλικτης προσέλευσης”, ο εργαζόμενος μπορεί να κτυπά την κάρτα εργασίας στο διάστημα μέχρι 2 ώρες από την έναρξη της εργασίας, που σημαίνει, όποτε θέλει ο εργοδότης, και σίγουρα τη στιγμή που θα γίνεται “αιφνιδιαστικός” έλεγχος από το ΣΕΠΕ.

Αυτό σημαίνει πως η εργοδοσία μπορεί να μεταβάλλει καθημερινά την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας σε ένα εύρος 4 ωρών, χωρίς καν να θεωρείται καταχρηστική η συνεχής αλλαγή ωραρίου.

Με τη διευκόλυνση για τους εργοδότες να μπορούν δηλώσουν τα ωράρια ακόμα και ένα μήνα μετά από την πραγματοποίησή τους.

Μπροστά και στην υλοποίηση της 6ήμερης εργασίας που προβλέπει ο νόμος Γεωργιάδη, είναι προφανείς η επιδείνωση των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζομένων και η ένταση της εκμετάλλευσης από τους κεφαλαιοκράτες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική ουσιαστικά λένε στους εργοδότες: Τσακίστε και ξεζουμίστε τους εργαζόμενους, αξιοποιήστε την ψηφιακή κάρτα, που μάλιστα επιδοτείτε με ζεστό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι το καλύτερο εργαλείο για τους βιομήχανους και εργοδότες ώστε να υφαρπάξουν επιπλέον εργασία και μάλιστα απλήρωτη.

Δεν θα ανεχτούμε την παραπέρα κλεψιά του ιδρώτα των εργαζομένων, της κατάργησης του 8ωρου και σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας με σκοπό να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Στόχος τους είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο.

Καλούμε σε εργατικό ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα ώστε αυτό το νέο αίσχος να μείνει στα χαρτιά όπως τόσα άλλα αντεργατικά νομοσχέδια!

Τώρα χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς για αυτό το έκτρωμα. Για να δοθεί αγωνιστική απάντηση σε κάθε προσπάθεια επιβολής της απλήρωτης εργασίας και να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο και την απαράδεκτη εγκύκλιο που την ενισχύουν.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 4 Ιούλη στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας  – Θράκης. Η αισχρή εγκύκλιος της κυβέρνησης πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση από τα σωματεία και τους εργαζόμενο

Comments are closed.