Δελτίο τύπου για ασφάλεια

Εδώ και μέρες, το Κτήριο Διοίκησης παραμένει περιμετρικά κλειδωμένο κατά τις εργάσιμες ώρες, εκτός από μια μικρή είσοδο η οποία ελέγχεται από φύλακα. Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για 8όροφο κτήριο με δεκάδες γραφεία, στα οποία εργάζονται καθημερινά μερικές εκατοντάδες συνάδελφοι Διοικητικοί Υπάλληλοι. Στις υπηρεσίες της Διοίκησης απευθύνονται επίσης φοιτητές, διδάσκοντες, εργαζόμενοι.

Η τακτική της Πρυτανείας να κλειδώνει το κτήριο (και μαζί τους εργαζόμενους μέσα σε αυτό) κάθε φορά που εκτιμά ότι απειλείται (και αυτό συμβαίνει διαχρονικά), θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των συναδέλφων. Σε περίπτωση πυρκαγιάς – σεισμού κλπ θα είναι αδύνατη η ασφαλής εκκένωση του κτηρίου, με απρόβλεπτες συνέπειες και ανυπολόγιστο κόστος ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις – διαμαρτυρίες – οχλήσεις του ΔΣ του Συλλόγου μας να σταματήσει, η Πρυτανεία συνεχίζει την ίδια τακτική. Ως ύστατη διαμαρτυρία, από προχτές το μεσημέρι καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στο κτήριο Διοίκησης να μην ανεβαίνουν στα γραφεία τους όσο παραμένει περιμετρικά κλειδωμένο, θεωρώντας ως βασική προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων. Γνωστοποιήσαμε επίσης στις Πρυτανικές Αρχές την πρόθεσή μας να προσφύγουμε στους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς (Πυροσβεστική, Επιθεώρηση Εργασίας κλπ) προκειμένου να πετύχουμε το αυτονόητο – να ιεραρχείται η ανθρώπινη ζωή πάνω από υπηρεσιακές ή άλλες επιχειρησιακές ανάγκες που κατά την κρίση τους προηγούνται.

Δημοσιοποιούμε τα στοιχεία αυτά και σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου για το θέμα, αύριο Πέμπτη 13/01/22 στις 11:00 πμ, μπροστά στο κτήριο Διοίκησης. Την ίδια ώρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση από 1η Γενάρη του προέδρου του νεοσύστατου σωματείου εργολαβικών του ΑΠΘ.

Comments are closed.